Afbeelding
Foto: Jeroen vd Sande

VVV informatiepunt wordt ‘t Rooise Gasthuisje

Toerisme Recreatie en toerisme

Sint-Oedenrode - Vorig jaar kwam het nieuws dat het VVV informatiepunt in de Sint-Paulusgasthuisjes zou verdwijnen. Dat bracht stichting Natuurlijk! Sint-Oedenrode (N!SO) op een idee. De organisatie wilde graag dat de Sint-Paulusgasthuisjes toegankelijk zouden worden voor iedereen met initiatieven om de leefbaarheid van Sint-Oedenrode te verbeteren. Initiatieven voor jong en oud, voor Rooienaren en mensen die ons dorp bezoeken. Het schreef een wedstrijd uit voor een nieuwe naam en die is inmiddels gekozen: ‘t Rooise Gasthuisje.

De Gasthuisjes stammen uit de 15e eeuw en zijn één van de 39 Rijksmonumenten die Sint-Oedenrode kent. Vroeger waren deze huisjes bestemd voor arme, alleenstaande vrouwen en was de huidige binnentuin een moestuin. ‘Deze unieke plek is bij uitstek dé locatie om het rijke verleden van Sint-Oedenrode te verbinden met de toekomst’, zo laat N!SO in een persbericht weten. Er zijn veel plannen. Zo wordt onder andere gedacht aan arrangementen, met als doel het centrum nog meer te verbinden met het buitengebied. Daarnaast wordt gewerkt aan de verkoop van de Natuurlijk! Sint-Oedenrode cadeaukaart, voor het promoten van lokaal kopen. Ook blijven er wandel-, fiets- en mountainbikeroutes te koop, door heel Meierijstad.

’t Rooise Gasthuisje moet hét punt worden waar je ideeën kan achterlaten of instappen in een werkgroep van N!SO. Inmiddels wordt er hard gewerkt aan een nieuwe inrichting, in samenwerking met KW Wonen en Stylin32. Het eerste lokale initiatief. Deze twee partners verzorgen een zogenaamd ‘product placement’. Alles wat je straks ervaart en ziet is ook te koop bij lokale ondernemers. Wanneer de officiële opening plaatsvindt is nog niet bekend. De coronamaatregelen zullen bepalen in welke vorm dat gaat gebeuren.