Geconcentreerd werken teamleden aan het concept.
Geconcentreerd werken teamleden aan het concept.

FLL Neobots wint Dynamo Jeugdprijs

Onderwijs Onderwijs

Sint-Oedenrode - Leden van de FLL Neobots hebben op zaterdag 13 maart online meegedaan aan de grote wedstrijd van de First Lego League. En met resultaat, want ze hebben de Dynamo Jeugdprijs gewonnen.

De afgelopen maanden hebben de kinderen hard gewerkt aan het innovatieproject Neocache; een ‘Lego-speurtocht’ langs bekende Rooise plekjes en het programmeren van de robots. Door de omstandigheden rondom Covid 19 was het niet altijd mogelijk om fysiek bij elkaar te komen. Toch is het hen gelukt om de jury een goede presentatie te geven en hiermee zelfs één van de prijzen in de wacht te slepen.

Er moesten allerlei filmpjes opgenomen worden waarin het project en de robotwedstrijden te zien waren. Tijdens het online jurymoment moesten de leden hierover allerlei vragen beantwoorden. Uiteindelijk was de jury te spreken over hun doorzettingsvermogen, de goede samenwerking en het maken van een goede basisrobot. Het team krijgt nog een mooie Legobeker. Deze prijs zal uiteraard een mooi plaatsje in de werkplaats krijgen.

De komende maanden zullen de leden niet stil zitten. Zij gaan namelijk weer aan de slag met een hun Lego robots binnen het nieuwe thema ‘Drive Thru milieustraat’. Deze zal binnenkort ook in het echt naast de Neobots werkplaats ontstaan. Wat gaan de ‘slimme koppies’ van de FLL Neobots bedenken? Meer informatie over de FLL Neobots kunt u vinden op www.neobots.nl.

Afbeelding