Afbeelding

Handhaving drugsbeleid verder aangescherpt

Gemeentenieuws Gemeentenieuws

Sint-Oedenrode/Meierijstad – Als het om de drugshandel in Meierijstad gaat, is de spreekwoordelijke ‘smoking gun’ als bewijs voor een misdrijf niet langer nodig. Meierijstad neemt voortaan ook maatregelen als er voorbereiding wordt aangetroffen voor een hennepkwekerij, apparatuur of grondstoffen voor het bereiden van synthetische drugs.

Burgemeester Kees van Rooij “Drugscriminelen worden steeds professioneler en duiken steeds vaker op in woonwijken. Daar maken wij ons grote zorgen over en daar willen we hard tegen optreden” Vorig jaar werd in Meierijstad zestien keer drugshandel vastgesteld in een pand het jaar daarvoor nog elf keer.

Doorgaans worden de betreffende panden gesloten, al is dat geen automatisme. Een enkele keer bleef het bij een waarschuwing, al zal dat met de nieuwe maatregel waarschijnlijk minder vaak het geval zijn. Vorig jaar bleef in drie gevallen sluiting achterwege, omdat de gevolgen daarvan voor de andere gezinsleden onevenredig groot zou zijn geweest.

In Schijndel werd dit jaar een pand aan de Duinweg gesloten. Bij twee andere panden staat dat waarschijnlijk ook te gebeuren, evenals het Crystal meth-lab dat laatst in Veghel werd ontmanteld.

De gemeente Meierijstad was wettelijk al langer bevoegd om maatregelen te nemen in de voorbereidingsfase, maar maakt daar nu dus ook werk van. Dit doet Meierijstad tegelijk met de andere gemeentes in het politiebasisteam Meierij.