Afbeelding

Vrijwilliger worden bij het Damiaancentrum

Roois nieuws

Sint-Oedenrode - Het Damiaancentrum is op zoek naar nieuwe vrijwilligers, voor de Houtwerkplaats en als secretaris in het bestuur. Het Steunpunt Vrijwilligerswerk sprak met hen over deze vacatures, wat houdt de vacature in en wat levert het de vrijwilligers op?

Over welk vrijwilligerswerk gaat het?
“We zijn op zoek naar een vrijwilliger voor de Houtwerkplaats en een secretaris voor in ons bestuur.”

Wat doet de vrijwilliger van de houtwerkplaats precies?

“De houtwerkplaats is bedoeld voor licht en creatief houtbewerken, zoals het maken van vogelhuisjes, insectenhotels, tafeltjes, stoeltjes, ed. en/of het repareren hiervan. Voor het begeleiden van cliënten van Promentis die op zaterdagmorgen hun vrije tijd door willen brengen in de houtwerkplaats zijn wij op zoek naar een vrijwilliger die de deelnemers wil begeleiden. De vrijwilliger heeft als taak de deelnemers te helpen en te motiveren. In de werkplaats wordt in gezellige sfeer gewerkt. Het belangrijkste is het onderlinge contact, het samen werken en de zinnen verzetten.”

En de functie van secretaris?
“De secretaris vormt samen met de voorzitter en de penningmeester het Dagelijks Bestuur. Naast algemene bestuurstaken is de secretaris is verantwoordelijk voor allerlei administratieve taken zoals het bijhouden van de e-mail, het vrijwilligersbestand en adressenbestand, de verslaglegging en beantwoording van ingekomen post, het registreren van aanmeldingen. Daarnaast bijvoorbeeld het in de gaten houden van de bestuurlijke regels (bv naleven statuten, inschrijving bestuursleden bij KvK; ANBI-verplichtingen enz).”

Wat is het leukste aan dit vrijwilligerswerk en wat levert het de vrijwilliger op?
“Het leukste aan het vrijwilligerswerk bij het Damiaancentrum is het contact met de mensen. Als vrijwilliger levert het een stukje voldoening op, omdat je er bent voor de deelnemers en ook voor de andere vrijwilligers. Je bent een luisterend oor en steuntje in de rug en zorgt ervoor dat zij zich welkom en gehoord voelen. Als secretaris bied je de vrijwilligers mogelijkheden en schep je voorwaarden om hun vrijwilligerswerk uit te kunnen voeren. Daarnaast ben je als secretaris ook contactpersoon voor een of meerdere werkgroepen en bied je zo een luisterend oor en ondersteuning.”

Het Damiaancentrum is gevestigd aan de Schijndelseweg 46, in een bijgebouw achter het voormalige Damianenklooster. Voor informatie over het Damiaancentrum zie www.damiaancentrum.nl. Wilt u reageren op één van deze twee vacatures? Neem dan contact op met het Steunpunt Vrijwilligerswerk via 073-544 1400 of Benieuwd naar andere vacatures? Neem dan een kijkje op de vacaturebank via: www.welzijndemeierij.nl