In februari hadden we eindelijk weer eens week met sneeuw
In februari hadden we eindelijk weer eens week met sneeuw Foto: Henri van Hoorn

Weer over het weer

Natuur Natuur en milieu

Sint-Oedenrode - Het weer is één van de meest besproken onderwerpen in ons land. Een goede reden om eens terug te kijken op het weer van de afgelopen maand. Viel er meer of juist minder regen dan normaal? Was het te warm of veel te koud. Hadden we reden om te klagen of kregen we gewoon dat wat we verdienden?

De temperatuur zocht de twee uitersten op in de afgelopen maand. De zon liet zich net wat minder zien dan dat we zouden verwachten en er viel meer neerslag dan normaal. Bovendien lag er op zo’n tien dagen sneeuw.

De temperatuur zocht de extremen op
Meer dan 30 graden verschil tussen de hoogste en de laagste temperatuur, dat was iets dat iedereen wel op is gevallen. In de winterweek koelde het op 11 februari af tot -11,3°C en nog geen twee weken later op 24 februari werd het maar liefst 19,4°C. Daarmee zijn meteen de twee extremen benoemd die de afgelopen maand kenmerkten. De gemiddelde middagtemperatuur bedroeg 8,3°C en dat is ondanks de winterweek ruim een graad warmer dan 7,1°C waar we recht op hebben. De minimumtemperatuur bedroeg gemiddeld 0,2°C en dat is een fractie kouder dan 0,3°C die in het tijdvak 1991-2020 werd gemeten. Op zeven dagen bleef het de hele dag vriezen

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant