Afbeelding
Foto:

Carlo van Kessel nieuwe voorzitter Stichting Jeugdcarnaval Sint-Oedenrode

Carnaval Carnaval

Sint-Oedenrode - Met deze woorden startte Stichting Jeugdcarnaval Sint-Oedenrode het carnavalsseizoen op 11-11-2020. Het vi(e)rus carnaval heeft op een positieve manier om zich heen gegrepen.

Door: Leon van Rooij en Hettie van der Meijden

Dankjewel
Alle carnavalsclubs van Rooi willen we bedanken. Zij hebben ook het vi(e)rus te pakken gekregen en zijn betrokken geweest bij het wegjagen er van. Er zijn door hen leuke challenges bedacht voor de jeugdraad. Natuurlijk zijn niet alleen de clubs besmet, ook de vrijwilligers en sponsoren die Stichting Jeugdcarnaval een warm hart toedragen zijn betrokken geweest bij de bestrijding. Wij willen iedereen bedanken voor hun steun en bijdrage aan carnaval 2021. Verder hebben de ouders van de jeugdraad een fantastische bijdrage geleverd aan het carnavalsfeest voor de jeugd. Door de inzet van vele mensen kunnen wij terug kijken op een uniek jaar en zeker ook op een geslaagd carnavalsjaar. “Wat er ook gebeurt… wij zullen doorgaon.” Stichting Jeugdcarnaval bedankt iedereen hartelijk voor alle steun. Hierdoor kunnen we jeugdcarnaval levend houden.

Jeugdcarnaval gaat door
Helaas hebben we op de laatste dag van de carnaval niet alleen afscheid genomen van Wilhelmke Pap maar ook van twee bestuursleden: Ton Arts en Leon van Rooij. Ton Arts is twaalf jaar lid geweest van de club en hield zich voornamelijk bezig met de bouw van de carnavalswagen en het organiseren van de jeugdoptocht in het centrum van Rooi. Ton kijkt met plezier terug naar de mooie tijd die hij bij Stichting Jeugdcarnaval heeft gehad en gelukkig is er goede vervanging gevonden. Onder het motto “komt goed” liet Ton zich niet gek maken en we danken hem voor zijn bevlogenheid en zijn geweldige inzet.

Ook Leon van Rooij neemt na tien jaar afscheid van het bestuur. De laatste zes jaar was hij de voorzitter en onder zijn hoede zijn er heel wat dingen gebeurd. Met storm de tent opzetten, een afgelaste optocht, meisjes in de jeugdraad, een jubileum en dit jaar een volledig afgelaste carnaval. Gelukkig bedacht hij dat hij tijdens carnaval 2021 samen met zoon Teun wel een livestream kon draaien. Van vrijdag tot dinsdag is er volop carnavalsvertier geweest met leuke spelletjes en diverse gasten. Dinsdagnacht om 0:00 uur heeft Leon contact opgenomen met zijn opvolger. Symbolisch zette hij tijdens het gesprek zijn steek af en deed hij zijn jeugdcarnavalsjas uit. Met een traan maar ook met trots draagt hij de voorzitters hamer over aan Carlo van Kessel. Een bekende naam in de carnavalswereld van Rooi en iemand die het carnavals hart op de juiste plek heeft zitten voor de jeugd. Wij hopen dat Carlo met net zoveel plezier de voorzittersrol op zich neemt en dat het jeugdcarnaval een feest blijft voor iedereen. Carlo, heel veel succes en een leuke tijd. We bedanken Leon voor zijn geweldige inzet en zijn niet te remmen enthousiasme en we hopen hem en Ton nog regelmatig in de tent of bij de wagenbouw te zien.