Afbeelding

Dubbel aantal DE-punten opgehaald

Zorg en Welzijn zorg en welzijn

Sint-Oedenrode – Na afsluiting van de inzamelactie werden bijna 200.000 Douwe Egberts waardepunten geteld. Dat is meer dan het dubbele van vorig jaar. De organisatie hoopt dat de actie van volgend jaar een even groot succes wordt. De waardepunten brengen dit jaar tenminste 100 kg koffie op voor de 25 Rooise klantgezinnen van de Voedselbank.

Koffie is in Nederland een sociale volksdrank. De cijfers van het Rijk en van de koffiebranche geven aan dat gemiddeld per volwassene dagelijks ruim vier koppen koffie wordt gedronken. Per standaardkop wordt bijna acht gram koffie gebruikt. Per klantgezin (met naar schatting gemiddeld twee volwassenen) voorziet deze actie dus in één zesde van het gemiddelde, dat wil zeggen minder dan één kop per dag.
Koffie is duur en geen primaire levensbehoefte. De supermarkten hoeven het zelden uit de schappen te halen wegens overschrijding van de houdbaarheidsdatum.
Het past daarom niet in het normale pakket van de Voedselbank.
Ook de opbrengst aan oud en vreemd geld was veel meer dan vorig jaar. Het is moeilijk om nu al een goede schatting te maken, maar er kunnen tenminste vele tientallen staaroperaties mee worden gefinancierd.

“Namens de Voedselbank en de Lionsclub worden alle gulle gevers hartelijk bedankt, en ook de ondernemers die de inzamelboxen hebben gehuisvest”, zo laat de organisatie weten.