Afbeelding
Foto: Jan Ebbenn

Jeugdcarnaval is er klaar voor

Carnaval Carnaval

Sint-Oedenrode - Afgelopen zaterdag heeft Stichting Jeugdcarnaval al een gezellig carnavalsfeestje gevierd. Velen hadden de tijd genomen om de proefuitzending bij te wonen en er een gezellige avond van te maken. Ondanks dat er op deze avond nog geen echte prijzen te winnen waren, deed iedereen enthousiast mee en was er al een echte competitie aan de gang voor de winst.

Door: Leon van Rooij en Hettie van der Meijden

Er kwamen diverse leuke spelletjes voorbij. Via de livechat kwamen vele positieve reacties binnen. Het liep goed en het was super gezellig. Er kwam tijdens de proefuitzending een leuk idee naar voren wat a.s. vrijdag uitgevoerd gaat worden. Er wordt ‘3 uurkes vuraf’ gestart met de livestream, dus carnaval begint dan! Wil je alvast in de stemming komen? Open je laptop, je pc of telefoon en volg de livestream. Word lid van twitch.tv/SJClive en je krijgt automatisch een melding wanneer we online zijn. We draaien leuke carnavalsmuziek en we doen spelletjes waar punten mee te verdienen zijn. Je mag verzoeknummers aanvragen en kunt via de chat live met de dj’s praten.

De carnavalschallenge voor alle jeugd t/m 17 jaar loopt de hele carnaval. Je kunt met spelletjes/online-activiteiten/opdrachten punten verdienen. Al deze punten worden bijgehouden en opgeteld. Degene die aan het einde van de carnaval op dinsdag om 14.00 uur de meeste punten heeft wordt beloond met een leuke prijs. Je verdient zelfs al punten als je chat met ons op twitch.tv/sjclive. Schrijf je voor de carnavalschallenge in met het formulier wat bij jouw leeftijdsgroep hoort en ga op onderzoek uit waar je allemaal punten mee kunt winnen. Er zijn drie categorieën: groep 1 t/m 4 , groep 5 t/m 8 en middelbare school. Inschrijven: www.jeugd-carnaval.nl. Let goed op welk inschrijfformulier je moet gebruiken!

Ook zal er een etalagespeurtocht voor de basisschooljeugd in het dorp zijn. Deze is op een eigen gekozen tijdstip tijdens de gehele carnaval te lopen. Dat levert natuurlijk ook weer punten op en je kunt toch lekker een keer in je carnavalskleren de straat op. De speurtocht staat op www.jeugd-carnaval.nl. Hier kun je de aanwijzingen en het antwoordformulier uitprinten.
De tiktokchallenge loopt al, stuur je leukste tiktok-carnvals-filmpje via WhatsApp in naar
06-58778982, ontvang punten en maak kans op een extra prijs voor het leukste tiktok-filmpje (vergeet niet om je naam, twitchnaam, leeftijd en emailadres hierbij te vermelden anders kunnen we je punten niet bijschrijven)

Zondag 14 februari staat er van 19.30 – 20.30 uur (deel 1) en van 21.30 – 22.30 uur (deel 2) een leuke pubquiz op het programma voor de middelbare schooljeugd. Hiervoor kun je aanmelden via vieruscarnaval@gmail.com met vermelding van naam, twitch-id-naam, leeftijd, school, telefoonnummer en mailadres. Je krijgt de link dan via de mail toegestuurd. De link voor de antwoordenlijst kun je ook op de avond zelf nog openen, omdat we hem via chat van twitch.tv/sjclive delen. Het is hiervoor wel handig om twee schermen te hebben. Een om de livestream te zien en een om je antwoordenlijst te openen en digitaal in te vullen.

Zit je niet meer op de middelbare school en wil je toch meedoen met de pubquiz? Dan is dat mogelijk! Meld je aan via het formulier op de website en zorg ervoor dat je zondag op tijd klaar zit. (als je de link niet via mail van ons ontvangen hebt kun je altijd meedoen via de link die we in de chat plaatsen)

dinsdag 16 februari staat er van 16.00 – 17.00 uur een bingo op het programma voor de jeugd van de basisschool (aanmelden via vieruscarnaval@gmail.com met vermelding van naam, leeftijd, school, groep. Vermeld ook je twitch-id-naam als je meedoet voor de carnavalschallenge.) Trommel al je vrienden en vriendinnen op en doe gratis mee! Hou tijdens de carnaval www.jeugd-carnaval.nl en Facebook “beheerder jeugdcarnaval” in de gaten voor extra informatie en extra opdrachten.