Geert van der Heijden
Geert van der Heijden

Starter aan het Woord: Geert van der Heijden

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode – In DeMooiRooiKrant geven we samen met Startersnetwerk Meierijstad iedere maand een plek aan een startende ondernemer. Deze maand is Geert van der Heijden aan de beurt van Vindkracht 13.

Wat doe je?
Ik ben ervan overtuigd dat investeren in personeels- en klantbehoud cruciaal is en rendabel moet zijn. Met creatieve campagnes en effectieve processen, maken wij marketing meetbaar (in omzet en resultaat) en binden/motiveren we personeel. Wij kijken door de bril van de klant en maken organisaties van binnenuit klantgerichter, leuker en klaar voor de toekomst. Meetbaar effectief klantgericht werken noemen we dat.
Op het moment dat het team de mogelijke toepasbaarheid zien in hun dagelijks werk, ontstaat een enorm enthousiasme. Dat teweegbrengen en mensen motiveren is mijn grootste drijfveer. Want zonder intern draagvlak is en blijft de marketingbelofte een sprookje. Ik heb veel geleerd binnen bedrijven. Klein, MKB, familiebedrijven en ook bij mijn laatste werkgever in vaste dienst, een grote wereldwijde organisatie. Met veel verantwoordelijkheid en een ruim landelijk marketingbudget liep ik er tegenaan dat leuke ideeën maanden moesten wachten op goedkeuring. Met (te) veel intern overleg en (te) weinig actie miste ik de snelheid en echte impact.
Ik wil vooruit en die mentaliteit zie ik ook terug bij mijn ideale klanten. Harde werkers die weten dat ze met online flinke stappen moeten (blijven) maken maar zelf vaak niet weten hoe. Tijdens de implementatie raken zij bekend met marketing automation en onze producten (de promotor, de offertemotor en de startmotor). Er ontstaan nieuwe taken, nieuwe klantmomenten en nieuwe inzichten. Daartegenover vervallen (veelal administratieve en repeterende) taken. Ze willen voldoende kennis in huis halen om meetbare rendabele (interne en externe) marketing te voeren. Zo worden zij online (veel beter) zichtbaar.

Tijdens een kennismaking stel ik vaak vragen als:
-Waar is behoefte aan?
-Omschrijf de ideale klant en wat mag deze kosten?
-Hoeveel vaste klanten wil je (behouden)?
-Wat zou je veranderen als je precies wist waar de omzet vandaan kwam?

Ik drink met iedereen die bovenstaande vragen wil/kan beantwoorden graag een zwarte kop koffie en zoek ik naar een win-win situatie waarbij kennisdeling centraal staat. De meeste bedrijven help ik minimaal 16 uur per maand totdat ze het zelfstandig willen uitvoeren. Neem gerust een kijkje op vindkracht13.nl of bekijk de bedrijfsvideo.

Geert van der Heijden
0615685655