Joke en Nico de Bruijn laten hun hond genieten van de sneeuw en halen zelf tegelijk een frisse neus
Joke en Nico de Bruijn laten hun hond genieten van de sneeuw en halen zelf tegelijk een frisse neus Foto: Hans van den Wijngaard

Code rood met een wit landschap en winterpret

Roois nieuws

Sint-Oedenrode - Dat er echt een dik pak sneeuw lag is alweer een tijdje geleden. Tel daarbij op dat iedereen eigenlijk al weken binnen zit en dat er nu eindelijk eens een aanleiding is om ondanks het weer naar buiten te gaan. Gewoon de sneeuw van de oprit en de stoep vegen of met het hele gezin de hond uitlaten. Een rondje door het park Kienehoef leerde dat het zeker niet druk was, dus over het niet aan kunnen houden van de anderhalve meter hoefde zich zeker niemand zorgen te maken. Kortom de Rooienaren hadden een bijzondere zondagmiddag.

Wim Brussee pakte de sneeuwschuiver, toen het in de loop van de middag wat minder ging sneeuwen. “Op zich is het wel fijn om even lekker naar buiten te gaan en bezig te zijn. Als je zo aan het werk bent is het helemaal niet koud. Ik heb nu mijn eigen inrit schoon. Dadelijk ga ik nog even bij de buurvrouw vragen of ik haar inrit ook kan poetsen, ze is al wat ouder en ik denk dat ze het wel fijn vindt als ik dat voor haar wil doen”.

Wat verder op in het park laat de familie Van de Korst hun hond en die van de buren uit. “Voor onze hond is het de tweede keer dat die sneeuw ziet. Hij vindt het geweldig en is heel benieuwd wat er onder al dat witte te beleven is. Voor de hond van de buren weten we niet of die sneeuwervaring heeft”. Op de vraag wat de familie zelf van de winterpracht vindt, volgt eenstemmig: “geweldig, eindelijk kunnen we eens naar buiten met dit mooie weer, nou ja mooie weer het is gewoon een keer wat anders dan die regen van de laatste weken”.

Isa Raaijmakers en haar vriendinnen Joni Toelen en Senna de Jong zijn in het park om een fotoshote te maken. Isa is zestien februari jarig en deze fotoshote krijgt ze van haar vriendinnen cadeau. “Ja, het is wel wat koud zonder jas, maar het is voor het goede doel. Misschien dat we morgen nog een shote doen, want dan hebben we ‘online ijsvrij’”.

.

Guusje van Diessen gebruikt de oprit van de nieuwe brug als sleebaan
Isa Raaijmakers (r) krijgt een fotoshoot voor haar verjaardag aangeboden van haar vriendinnen
Veerle gebruikt de trap als skibaan
Wim Brussee maakt de stoep netjes schoon
Thomas en Christ Leijtens gebruiken de trap als sleebaan
De familie Van de Korst laat hun eigen hond en die van de uren genieten van de winterpracht