Zal de Knoptoren vanavond in rood, geel en groen licht baden?
Zal de Knoptoren vanavond in rood, geel en groen licht baden? Foto: Jos van Nunen

Straalt de Knoptoren rood, geel en groen tot carnaval?

Roois nieuws

Vrijdagavond om zeven uur zou worden begonnen met het bouwen van een tijdelijke aanstraalverlichting voor de Knoptoren. Maar de start van de installatie van de rood, geel en groene verlichting liep uit en het is maar de vraag of het nu nog lukt om de Papgatkleuren op de toren te laten schijnen voor dat de sneeuw gaat vallen. Vanavond weten we of het gelukt is, als de Knoptoren dan rood, geel en groen kleurt, dan blijft dat zo tot en met carnavalsdinsdag. Lukt het niet, dan is dat jammer maar zal de stichting Papgat er zeker voor zorgen dat de Knoptoren volgend jaar in een zee van Papgatlicht baadt.

“We zijn heel blij dat Peter de Koning, de beheerder van de Knoptoren, zijn medewerking aan het idee wilde verlenen”, vertelt Frank van den Brand van de stichting Papgat. “Vorig jaar bedacht Stichtingslid Robert Strijbos het idee van de grote ’I love Papgat’ letters en ook dit jaar liet Roberts creatieve brijn hem en zijn vrienden van de stichting Papgat niet in de steek. Door de Knoptoren in het rood, geel en groen te hullen, op een wijze die vergelijkbaar is met wat Eindhoven bij Glow laat zien, kan iedereen zien dat carnaval dit jaar anders moet worden gevierd. Vooral vanaf de A50, zal goed te zien zijn hoe dat Papgat zich, in deze voor veel mensen emotioneel moeilijke tijd, er toch doorheen slaat”.

De uitvoering van de verlichting wordt gedaan door Robbie van der Wijst van RWP verlichting. Robbie is voor Papgat geen onbekende, want normaal gesproken verzorgt hij het geluid en licht bij de grote evenementen van Papgat. Of de verlichting vanavond zal branden is afhankelijk van of er genoeg tijd is voordat het gaat sneeuwen. Maar wat in elk geval wel zeker is, is dat Papgat volgende week zaterdag vanuit een caféstudio ergens in Rooi een avondvullend programma zal verzorgen. Hoe dat precies gaat verlopen is nog afhankelijk van de geldende maatregelen die volgende week van toepassing zijn. Als het even mogelijk is, zullen een aantal razende reporters door Rooi crossen om prijzen uit te delen. Maar zoals gezegd, dat is nu nog even onzeker.