Afbeelding
Foto:

Letterfeest op basisschool Eerschot gaat toch door

Onderwijs Onderwijs

Sint-Oedenrode - Scholen geven al enkele weken onderwijs op afstand. Dat vraagt veel van de kinderen en hun ouders. De leerkrachten van groep 3 van basisschool Eerschot wilden in deze thuiswerktijd het jaarlijkse Letterfeest voor groep 3 zeker niet overslaan.

De kinderen hebben dan de eerste zes thema’s van de leesmethode afgerond. Hét moment dat ze alle letters kennen en steeds vlotter gaan lezen. Ook dit jaar stond “Het Letterfeest” op het programma, maar door corona en de sluiting van de scholen kon dit niet doorgaan. 

Géén feest was echter geen optie voor de leerkrachten en zij staken de koppen bij elkaar (figuurlijk dan). Na wat heen en weer appen, was er een alternatief feest bedacht. Anders, maar niet minder leuk. 

Dagelijks krijgen de kinderen les via de Meet, maar door de lessen van vrijdag 29 januari ging een streep. Allebei de groepen 3 gingen Bingo spelen, Letterbingo wel te verstaan. De kinderen keken er al dagen naar uit. Via de mail hadden ze bingokaarten en ze zaten al voor het begin klaar op de Meet. Het werd een leuk en gezellig feest, waar de kinderen geconcentreerd hun letters wegstreepten. Aan het eind van de activiteit hadden alle kinderen hun “Letterdiploma” verdiend. Nog dezelfde dag kwamen ze hun diploma op school ophalen. Ze werden nog verrast met een GoodieBag, mede mogelijk gemaakt door de Jumbo Centrum en de Oudervereniging van basisschool Eerschot. Doordat de Jumbo de pakken “Kids mix voor koekjes” had gesponsord, konden de kinderen er thuis ook nog een feestje van maken.

Afbeelding
Afbeelding