Zo gaat het er live uitzien.
Zo gaat het er live uitzien. Foto:

Jeugdcarnaval gaat live

Carnaval Carnaval

Sint-Oedenrode - “We gaan door en wij draaien op volle toeren richting carnaval van 2021”, zo laat stichting Jeugdcarnaval weten. De laatste puntjes worden op de i gezet en kleine aanpassingen worden gedaan in het programma van de livestream.

Door: Leon van Rooij en Hettie van der Meijden

De afgelopen twee zaterdagen is proefgedraaid met de livestream en a.s zaterdag zal dit nogmaals gebeuren. Even proberen of de bingo goed verloopt, de chat en de pubquiz geen gebreken vertonen en of alles goed verstaanbaar is. Het belangrijkste is dat de luisteraars en kijkers het goed naar hun zin hebben en ze thuis met stichting Jeugdcarnaval een leuk carnavalsfeestje kunnen vieren. Dj Teun heeft een lange lijst met carnavalsliedjes samengesteld en tijdens de uitzending kun je verzoeknummers aanvragen via de chat.

Word alvast lid van www.twitch.tv/sjclive en je krijgt vanzelf een melding als de uitzending begint. Voor de proefuitzending van a.s. zaterdag 6 februari is iedereen welkom om online mee te kijken. Tijdens deze proef livestream worden de spellen uitgeprobeerd. Je kunt actief meedoen via de chat en WhatsApp. Helaas zijn er zaterdag 6 februari nog geen prijzen te winnen maar daar komt tijdens de carnaval zeker verandering in. Dus wil je voor de prijzen gaan dan moet je nog even geduld hebben tot de carnavalsdagen.
Tijdens de carnavalsdagen zal er een aantal prijzen weggeven worden aan de jeugd van het basisonderwijs groep 1 t/m 4, groep 5 t/m 8 en aan de jeugd van het voortgezet onderwijs. Er is op dinsdag een bingo voor de basisschool, hiervoor kun je jezelf met naam, leeftijd en school aanmelden via vieruscarnaval@gmail.com. Je krijgt dan gratis een bingokaart toegestuurd.
Ook zal er een totaalscore bijgehouden worden van alle spellen gedurende de carnaval. Dus hoe meer je mee doet hoe meer punten je kunt verdienen. Vergeet hierbij ook niet de opdrachten die voorbij zullen komen tijdens de livestream. Aan het einde van de carnaval zullen op dinsdag 16 februari deze prijswinnaars bekendgemaakt worden.
De informatie voor de pubquiz op maandag voor de middelbare school ontvang je via de website www.jeugd-carnaval.nl en via de livestream tijdens carnaval. De komende week zal er meer informatie op de website medegedeeld worden. Stichting Jeugdcarnaval ziet jullie graag verschijnen op de livestream!
Hou vanaf nu social media goed in de gaten zodat je op de hoogte blijft wat er allemaal gaat gebeuren. De coronamaatregelen worden in de gaten gehouden en er zal meteen op ingespeeld worden als dat nodig is. Volg via de website www.jeugd-carnaval.nl en via facebook “beheerder jeugdcarnaval”. Op de website vind je ook leuke filmpjes van de jeugdraad en het Papgat jeugdjournaal.