De wijk Heikant.
De wijk Heikant. Foto: Jeroen vd Sande

Waarschuwing voor buurtapp Nextdoor, ook in Rooi valse brieven in omloop

112 112 berichten

Sint-Oedenrode – Op dit moment circuleren er valse brieven in Nederland die mensen oproepen om zich aan te sluiten bij de buurtapp Nextdoor. Pas daarvoor op, zo waarschuwt de politie. Het is op dit moment een landelijk probleem. Onder valse voorwendselen worden mensen enthousiast gemaakt om zich bij een buurtapp – vaak Nextdoor – aan te sluiten. Het blijkt een oplichtingstruc te zijn waarbij identiteitsfraude om de hoek komt kijken.

In dit artikel van Dagblad van het Noorden valt precies te lezen hoe ze te werk gaan. Vaak wordt een uitnodigingsbrief rondgestuurd in een bepaalde wijk om mensen op te roepen zich aan te melden voor de app. Het lijkt alsof een buurtgenoot de oproep doet, er staat zelfs een naam bij vermeld. Deze mensen weten echter vaak niet van het bestaan van de brief en ze hebben dus al helemaal niet zelf verzonden.
Zoals aangegeven speelt dit probleem in het hele land. Blijkbaar is er nog geen geld afgetroggeld, maar worden op deze manier wel veel persoonsgegevens verzameld waar criminelen slechte dingen mee kunnen doen.