Ronald van Halteren houdt de deur voor u open.
Ronald van Halteren houdt de deur voor u open. Foto: Jeroen van de Sande

“Ik ben open!”

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode - Het is voor de consumenten nu niet altijd duidelijk welke zaken wel of niet open zijn. Langzaamaan begint het de meeste te dagen, maar Ronald van Halteren – de podoloog en Meesterschoen- en zolenmaker op het Kerkplein – snapt best dat het lastig is. Hij wil vooral duidelijkheid verschaffen: “Ik ben ‘gewoon’ open” dus iedereen kan zijn schoenreparaties brengen, laat hij weten via DeMooiRooiKrant.

‘Gewoon’ is het natuurlijk niet. In deze zware lockdown mogen essentiële zaken open. Dat geldt dus onder andere voor een drogisterij, voor een opticien, maar ook voor een zaak als die van Ronald. Hij krijgt vaak klanten over de vloer met medische klachten aan de voeten, of klachten die te maken hebben met verkeerd schoeisel of verkeerde zolen. “Het is heel belangrijk dat mensen op dat gebied geholpen kunnen worden, want als je te lang met klachten rondloopt, kan het alleen maar erger worden.

De gecertificeerde podoloog merkt dat de aanloop nu veel minder is dan normaal. “Ik heb hier nu achttien jaar een zaak. Zo rustig heb ik het nog nooit meegemaakt, maar het is dan ook een uitzonderlijke situatie. Ik ben me ervan bewust dat ik bevoorrecht ben dat ik open mag zijn. Toch weten veel mensen het niet. “Ben je gewoon open?” vragen ze dan. Daarom wil ik het via deze weg kenbaar maken. Dan hoeven de mensen die het nodig hebben niet met klachten of met kapotte schoenen rond te blijven lopen. Iedereen is van harte welkom. En wees gerust, ik houd me in de winkel perfect aan de regels van het RIVM”, zegt de ondernemer tot slot.