Zo zag de Voorleeswedstrijd er dit jaar uit.
Zo zag de Voorleeswedstrijd er dit jaar uit. Foto:

Juultje Verhoef wint voorleeswedstrijd

Onderwijs Onderwijs

Sint-Oedenrode - Sint-Oedenrode heeft een nieuwe voorleeskampioen. Juultje Verhoef van basisschool Eerschot heeft op 19 januari de volgende ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd bereikt.

In verband met de coronamaatregelen vond de voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd dit jaar digitaal plaats. De winnares zal het op 10 februari opnemen tegen drie kampioenen uit Veghel, Erp en Schijndel. Later volgen nog regionale, provinciale en landelijke rondes.

Kandidaten van acht verschillende scholen werden een voor een door bibliothecaris Merel Kuitert voorgesteld. Vervolgens las iedere deelnemer een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Door juryleden Fieke Barten (Cultuurkade), Cherdine van Zutphen (Welzijn De Meierij) en Jolijn van Rossem (de Bibliotheek) werd aandachtig geluisterd. In overleg bepaalden zij welke voorlezer het best scoorde op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Na een spannend kwartiertje werd het verlossende woord gesproken.

Winnares Juultje las voor uit Dagboek van een muts: partystress van Rachel Renee Russell. De jury vond dat ze met heldere stem voorlas en de emotie in het gekozen fragment mooi over wist te brengen. Daarmee wist zij de andere schoolkampioenen achter zich te laten.