Afbeelding

Hossen van achter je tablet

Carnaval Carnaval

Sint-Oedenrode - Stichting Papgat heeft het er maar druk mee. Niet met het echte Carnaval, want dat pitje staat heel laag, maar met het alternatief. Alle creatieve geesten binnen de organisatie hebben de laatste tijd de koppen via Teams bij elkaar gestoken. De uitkomst? Dat is deels nog één grote verrassing, maar de stichting gaat in ieder online Carnavallen. Dat wordt hossen van achter je tablet!

Net als De Gouden Leeuw gaat Stichting Papgat op zaterdagavond 13 februari online met een eigen Carnavalsshow. Toch hoeft dat elkaar niet te bijten, zo zegt Frank van den Brand, de President van Papgat. “Ik denk dat we allebei ons eigen publiek hebben. De Gouden Leeuw kennende gaan zij er ook iets geweldigs van maken! Carnaval vieren we normaal ook op meerdere plekken in het dorp, dus dat gaat vast en zeker goed komen.”
Vanuit een Papgat-studio, vol met professioneel licht en geluid, wordt een uitzending het internet op geslingerd. Het wordt volgens Van den Brand een avond vol verrassingen. “Ik zou zeggen ‘ga vast op zolder op zoek naar een Carnavalsoutfit’ want die ga je nodig hebben om in de stemming te komen.” Leden van diverse Carnavalsclubs zijn bij het feestproject betrokken. Stichting Papgat hoopt dat in veel huiskamers alsnog een Carnavalssfeertje komt te hangen. “Ook al ben je met zijn tweeën. Dit wordt hartstikke leuk”, kijkt de President alvast vooruit.