Toon der Kinderen (r) en Huub van Boxtel (l) met de deze week binnen gekomen bestellingen voor de Rooise tuinvereniging
Toon der Kinderen (r) en Huub van Boxtel (l) met de deze week binnen gekomen bestellingen voor de Rooise tuinvereniging Foto: Hans van den Wijngaard

Wat je wilt oogsten, zul je eerst moeten zaaien

Verenigingen

Sint-Oedenrode - Wat is er mooier en lekkerder dan groenten en fruit uit je eigen tuin te eten. Helaas zijn de tuinen tegenwoordig een stuk kleiner dan zeg maar tachtig jaar geleden en is het niet voor iedereen weggelegd om uit eigen tuin te eten. Toch zijn er genoeg Rooienaren die een eigen volkstuin hebben. We volgen ‘De Rooise tuinvereniging’ een jaar lang en kijken met oude en ervaren, met jonge en beginnende volkstuinders wat er allemaal komt kijken bij het hebben en onderhouden van een eigen moestuin. Vandaag deel 5, daarin vertellen Huub van Boxtel en Toon der Kinderen over het gezamenlijk bestellen van zaden en moederplanten voor de vereniging.

Toon is alweer verschillende jaren actief als hobbytuinder. Vrij kort nadat de vereniging van het Klaverpad naar het Cathalijnepad verhuisde werd hij lid. “Ik wandelde over het Cathalijnepad en raakte met onder ander Jan Hulsen in gesprek en daarna duurde het niet lang of ik had honderd vierkante meter grond om groentes te telen”. 

Lees verder in DMRK van komende woensdag