Harry en Mia, een iconisch duo.
Harry en Mia, een iconisch duo. Foto: Jan H.F. van der Heijden

Mia Dahmen – van Hastenberg overleden

Rouw Rouw

Sint-Oedenrode - Afgelopen 12 januari is Mia Dahmen – van Hastenberg overleden. Samen met haar man Harry – die op 30 januari 2019 overleed - was ze jarenlang de ‘vader en moeder’ van Sint-Oedenrode. Dat was in de tijd dat ze samen de uitbaters waren van De Gouden Leeuw.

Dat deden zij dertig jaar lang, van 1972 tot 2002. Mia was er als jong meisje, op haar negentiende al mee begonnen, samen met een paar zussen. Harrie werkte toen nog bij zijn vader in de kapperszaak aan de Heuvel. In 1964 leerden ze elkaar kennen, een jaar later trouwden ze. In 1972 nemen ze definitief de zaak over. Harrie werd net als Mia ook kastelein. Een horecaleven van ‘horen, zien en zwijgen.’ zo schreef DeMooiRooiKrant in een interview met het koppel. Dat gesprek werd in 2016 gehouden door Jan H.F. van der Heyden.

‘Een feestneus. Altijd geweest en nog steeds. Geef mij maar een microfoon, dan ga ik op tafel staan te zingen. Van die ouderwetse liedjes. En zonder alcohol, hè. Altijd Spa rood, maar tegenwoordig Spa blauw”, zijn typische teksten van Mia uit dat interview. Behalve uitbater van De Gouden Leeuw was ze onder andere altijd druk in het verenigingsleven (de Klotjes) en roerde ze zich in de politiek. (DGS/BVT).

Wat zijn uw herinneringen aan De Gouden Leeuw met Harry en Mia? Stuur ze in - het liefst met foto - naar redactie@demooirooikrant.nl