Sinds de kerstdagen daalt het aantal nieuwe besmettingen weer
Sinds de kerstdagen daalt het aantal nieuwe besmettingen weer Bron: RIVM/ESRI

Coronacijfers Meierijstad weer een tijdje aan het dalen

Gezondheid Gezondheid

Sint-Oedenrode - Sinds zo’n twee weken zijn de coronacijfers in het land en ook in Meierijstad weer aan het dalen. Daaruit kan geconcludeerd worden dat de maatregelen die op 15 december van kracht werden in dit gebied hun uitwerking hebben gehad. Sinds de kerstdagen is het aantal besmettingen op weekbasis gedaald van 441 op 24 december naar 232 nu twee weken later, nog steeds een behoorlijk getal.

Sinds de laatste update op 17 december waren er in de gemeente Meierijstad 991 nieuwe besmettingen, een getal dat door het grote aantal testen een vertekend beeld geeft met de situatie zoals we die in het voorjaar hadden, toen tot 1 juli in het totaal 553 positieve testen werden afgenomen. Het aantal ziekenhuis opnames steeg in de periode van 17 december tot vandaag met zeven en komt daarmee in totaal op 233. Dat was tot 1 juli van het vorige jaar 211. De laatste drie weken steeg het officiële dodental in Meierijstad met negen naar 151. In de periode tot 1 juli telde de gemeente 131 overleden covid-19 patiënten.

Niet alleen de weekcijfers dalen al weer een aantal dagen, maar ook het aantal besmettingen gedurende de laatste twee en drie weken vertonen alweer een dalende lijn. Het aantal besmetting op basis van de laatste vier weken stabiliseert zich en verwacht mag worden op basis van ervaring in het verleden dat deze lijn ook snel zal dalen.

Het RIVM maakt alleen cijfer op gemeenteniveau bekend en daarom kunnen we geen exact beeld geven de situatie in Sint-Oedenrode.