Tim van Breemen
Tim van Breemen Foto:

Wat zijn jouw goede voornemens?

Human Interest Human interest

Sint-Oedenrode - Het nieuwe jaar is begonnen. Een nieuwe start van hopelijk een mooi 2021. We gingen de (digitale) straat op en vroegen verschillende Rooienaren naar hun goede voornemens.

Tim van Breemen
24

Wat zijn je goede voornemens voor 2021?
“Normaal gesproken doe ik niet aan goede voornemens, maar als ik echt wat moet bedenken zou ik zeggen: meer Nederlands praten! Mijn Australische vriendin Lotus is sinds kort in Nederland komen wonen en wil graag inburgeren in de Rooise gemeenschap. Ik denk dat dat makkelijker gaat als ze zelf goed Nederlands spreekt, dat is iets waar ik haar mee kan helpen.”

Hoe kijk je terug op 2020?
“Een beetje met gemixte gevoelens. Ik denk dat veel mensen, waaronder ikzelf, 2020 graag snel zouden vergeten en uitkijken naar een nieuw jaar waarin we weer met een grote groep vrienden samen mogen zijn, een terrasje kunnen pakken en op vakantie naar het buitenland kunnen gaan. Toch heb ik in 2020 ook mooie dingen meegemaakt, zoals het halen van mijn diploma, het vinden van een fijne baan en het naar Nederland komen van Lotus.”

Wat wil je bereiken of meemaken in 2021?
“Ik hoop dat de vaccins die op de markt zijn gekomen hun werk doen zodat in 2021 alles weer normaal wordt. Vorig jaar waren er drie vrienden van mij die een huis hebben gekocht. Van die drie stellen hebben we door het virus maar voor één stel een feestdag (boerenovertrek) kunnen organiseren. Hopelijk kunnen we in het voorjaar weer met grotere groepen samenkomen, dan krijgen de twee andere stellen hun boerenovertrek dit jaar alsnog. Net zoals alle andere feestjes die we vorig jaar moesten missen.”

Lees de verhalen van andere Rooienaren morgen in DeMooiRooiKrant.