Rian bij het pick up point in Veghel
Rian bij het pick up point in Veghel Foto:

Nijnselse mentaliteit komt bij Hutten Catering van pas

Zakelijk Zakelijk

Meierijstad – Rian Bouwmans woont al enige tijd niet meer in Nijnsel (de plek waar ze is opgegroeid), maar sleept de mentaliteit overal mee naar toe. Dat komt bij Hutten Catering goed van pas. In deze tijden van droogte, door het vermaledijde coronavirus, zette het Rian op een creatief en ondernemend spoor. Samen met haar collega’s kwam ze op het idee van De Maaltijdclub.

‘Italiaanse lasagne, Aziatische stoof of een vegetarische Indiase curry? Tegenwoordig kun je deze en nog meer lekkere, authentieke wereldgerechten van de Maaltijdclub, een initiatief van Hutten, online bestellen en afhalen bij het pick up point in Veghel. De Maaltijdclub springt hiermee in op de groeiende behoefte aan gezonde en lekkere maaltijden die je thuis meteen op tafel zet. De gerechten worden met verse ingrediënten bereid door internationale chefs in de ambachtelijke keuken van Hutten in Veghel.’ Dit heet een smakelijk persbericht, want natuurlijk moet het concept promoot worden. Rian doet er alles aan om De Maaltijdclub aan de man te brengen.

“23 jaar heb ik met veel plezier in Nijnsel gewoond. Daar heb ik geleerd om hard te werken. Positief zijn, nieuwsgierig, schouders eronder, handen uit de mouwen”, typeert ze haar werkethiek. “Die mentaliteit heeft er voor gezorgd dat ik een hele mooie start van een loopbaan bij Jumbo heb mogen ervaren. Opgeleid vanuit de Hoge Hotelschool me het retailvak eigen gemaakt. Van productontwikkeling, tot formulemanagement. Na 13 jaar ben ik overgestapt naar de andere kant van het Veghelse kanaal. Naar Hutten Catering. Hutten is voor een ‘hotello’ het neusje van de zalm. Ze kunnen er gruwelijk lekker koken en hebben een sterke visie op het gebied van duurzaamheid, inclusiviteit en gezondheid. Ik ben sinds twee jaar verantwoordelijk voor alle producten die we maken in de ambachtelijke keuken, de zorgbakkerij en de Verspillingsfabriek. Door Corona verliep – zoals voor ons allemaal – het jaar helemaal anders. We zijn als cateraar actief in partycatering en bedrijfscatering. Branches die super hard getroffen zijn. En dan komt de Nijnselse mentaliteit weer boven: creatief zijn en ondernemen. Daarom zijn we vorige week maaltijden gaan maken voor de consument. Want als we lekker kunnen koken voor bedrijven, waarom dan niet voor iedereen?”

Daar heeft Rian een punt. Inmiddels draait het concept, maar zoals altijd… al het begin is moeilijk. Ze benoemt daarom de voordelen die voor haar zo duidelijk zijn. “Soms heb je even geen zin om zelf te koken, maar toch iets lekkers en gezond op tafel te zetten. Deze behoefte heb ik - als mama van drie kinderen en een man met eigen bedrijf – regelmatig. Vanaf 18 december kun je via maaltijdclub.hutten.eu maaltijden, soepen, muffins, worstenbroodjes en koek bestellen en ophalen op de Mountbattenweg 2 in Veghel. Ik hoop dat we hiermee heel Meierijstad gelukkig gaan maken!”

Afbeelding