Afbeelding

“Eigenlijk ben ik altijd met auto’s in de weer geweest”

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode - Het barst van de bedrijven in Sint-Oedenrode. Grote spelers op de (inter)nationale markt, startups, maar ook middelgrote bedrijven zijn er gehuisvest. Meer dan tweehonderd van deze ondernemers zijn lid van de lokale ondernemersvereniging Business-to-Business. Allemaal verdeeld over verschillende branches. Al die verschillende sectoren gaat DeMooiRooiKrant een jaar lang belichten. De branche agri-food was in de eerste ronde te zien. Dit keer gaat het om de autobranche. Vier ondernemers worden aan de tand gevoeld. Wat is hun positie in de markt? Hoe staat het er voor? Waar komt hun passie vandaan?

Hoe lang bestaat je bedrijf al?
“Ik ben in 1992 voor mezelf begonnen aan de Handelsweg in Nijnsel. Heel mijn leven ben ik al Alfa Romeo fanaat. Toen ik vijf jaar was stond ik eens bij de botswagens op de kermis. Een botsauto met een Alfa-grill reed recht op mij af en ik was meteen verkocht. Het klopte gewoon precies. Vanaf mijn achtste tot mijn zestiende heb ik bij Tinus Renders gewerkt, daarna bij Driessen. Eigenlijk ben ik altijd met auto’s in de weer geweest.”

Je hebt heel specifieke klanten?
“Dat klopt. Wij zijn specialist voor Alfa Romeo, Fiat, Lancia, Maserati en Jeep. We zijn geschoold en krijgen nog altijd bijscholing door Magneti Marelli parts en services, daarom zijn we expert. Uit heel Nederland en België komen klanten heel specifiek naar ons om geholpen te worden. We onderhouden alle modellen. De oudste Alfa Romeo’s tot en met de prototypes. De meesten komen hier echt hun kind afgeven en die vertrouwen ze aan ons toe. Het zijn ook erg dankbare mensen. Als alles goed gemaakt is, bellen ze wel eens na een ritje om ons te bedanken. Dat vinden wij natuurlijk mooi. Daar doen we het ook voor!”

Zijn er veel Alfa of Fiat rijders in Rooi?
“Die zijn er altijd. Ook in Rooi zie ik ze rijden. Voor hen is het natuurlijk het beste om hierheen te komen. We hebben originele onderdelen, de exacte kennis van deze merken en ik durf te zeggen voor een betere prijs. Iemand met een BMX adviseer ik om naar een BMW specialist te gaan. Als iedereen dat zou doen, hadden we allemaal genoeg werk.”

Draag jij het gevoel voor Alfa Romeo over?
“Altijd. Ik hou van iets met een motor erin. Het is ook een stukje beleving en mijn kinderen weten dat te waarderen. Ze snappen het verschil en dat vind ik hartstikke mooi.”