Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

Extra service in deze tijd

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode - Het barst van de bedrijven in Sint-Oedenrode. Grote spelers op de (inter)nationale markt, startups, maar ook middelgrote bedrijven zijn er gehuisvest. Meer dan tweehonderd van deze ondernemers zijn lid van de lokale ondernemersvereniging Business-to-Business. Allemaal verdeeld over verschillende branches. Al die verschillende sectoren gaat DeMooiRooiKrant een jaar lang belichten. De branche agri-food was in de eerste ronde te zien. Dit keer gaat het om de autobranche. Vier ondernemers worden aan de tand gevoeld. Wat is hun positie in de markt? Hoe staat het er voor? Waar komt hun passie vandaan?

Jullie zijn van twee naar drie filialen gegaan. Waarom?
“Die keuze hebben we twee jaar geleden gemaakt. We hadden een vestiging in Rooi en in Eindhoven. Het filiaal in Eindhoven werd te klein. Na een marktonderzoek met als thema ‘wat speelt er in de markt’, besloten we om iets verderop een vestiging ‘dagherstel’ te openen. Daar was behoefte aan en dat is gebleken. We verwerken daar de kleine schades, zoals spotjes en het vervangen van ruiten. Meestal gaat het om vier tot zes auto’s per dag en ze zijn in één dag klaar.”

Corona gooit nu roet in het eten?
“Het is uiteraard iets minder druk, maar het valt mee! Gelukkig hadden we in januari onze gloednieuwe website klaar. Alle schades kunnen digitaal worden aangemeld. Dat komt nu goed uit natuurlijk. Van Focwa mogen we nu open blijven om verkeersveiligheid te garanderen. We bieden een extra ophaalservice aan en adviseren klanten juist nu een schade te laten maken om straks de piek voor te zijn.”

Hoe zie je de toekomst in jullie branche?
“Een paar jaar geleden vond ik het best eng toen we hoorden van al die zelfrijdende auto’s die er aan zouden komen. ‘Hoe gaan we dat doen?’ dacht ik. Inmiddels sta ik er anders in. Veel auto’s worden nu uitgerust met slimme technieken, maar 80% van de schades die nu gereden worden komen daardoor. Ik merkte het zelf onlangs. Mijn nieuwe auto heeft een zelfremsysteem. Op een dag had ik dat per ongeluk uitgezet en ik botste bijna op mijn voorganger! Daarnaast duurt het nog wel even voor alle auto’s zelfrijdend zijn. Een nieuwe auto gaat zo’n twintig jaar mee en nu worden er nog genoeg ‘gewone’ auto’s verkocht, dus ik maak me daar voorlopig geen zorgen over.”