Afbeelding
Foto: 112nieuwsonline.nl

“Het belangrijkste is dat we de familie rust kunnen geven”

Human Interest Human interest

Sint-Oedenrode – Het is zondag laat op de middag wanneer Ruurd belt met de redactie van DeMooiRooiKrant. De Fries is vrijwilliger van Stichting Signi, een organisatie die helpt bij het zoeken naar vermiste personen. Dit was de vierde keer dat Ruurd en zijn drie collega’s naar Liempde waren gereden om Rob van Berkel te vinden. “Gelukkig hebben we hem kunnen vinden”, is de vrijwilliger opgelucht.

Hij benadrukt dat het niet over hem moet gaan, maar over de stichting. “Wij vinden het natuurlijk fijn als Signi genoemd wordt als zijnde de uiteindelijk vinder van dhr. Van Berkel. Voor ons is het belangrijkste dat we de familie hiermee rust kunnen geven. Vooral met Kerst voor de deur. Nu begint het rouwproces. Dat is ook erg, maar een lege stoel aan tafel en niet weten waar die persoon is, is nog veel erger.” Het team van Signi had dit weekend een sonarboot, vier manschappen en een hond tot haar beschikking. Op zo’n kilometer van de vindplaats van Rob’s fiets vonden ze het lichaam. Verdere details over de zoekactie, of over hoe ze de man vonden, laat Ruurd bewust achterwege.

Signi zoekhonden stelt in haar werkzaamheden één ding centraal: het vinden van vermiste personen en het beëindigen van de onzekerheid die achterblijvers treft in vermissingszaken. “We zouden nog meer bekendheid mogen krijgen. Hoe meer mensen van ons weten, des te beter, want we staan graag klaar om te helpen, waar dan ook!” sluit de Fries het gesprek af.

Afbeelding
Afbeelding