Met boten wordt de Dommel verder doorzocht.
Met boten wordt de Dommel verder doorzocht. Foto: 112nieuwsonline.nl

Speurtocht naar Rob van Berkel gaat vandaag weer verder

112 112 berichten

Sint-Oedenrode – Het is vandaag exact drie weken geleden dat Rooienaar Rob van Berkel spoorloos verdween. De familie leeft in grote onzekerheid en met Kerst voor de deur hoopt het hun man, vader en opa nog te vinden. Vandaag gaat een landelijke eenheid weer de Dommel op, in de hoop de vermiste man aan te treffen.

Die hulp klinkt vanzelfsprekend, maar daar denkt de dochter van Rob van Berkel – Judith –  anders over. “Het is met geen woorden te beschrijven wat het met ons doet om te zien hoeveel mensen helpen met zoeken. De afgelopen weken is er van alle kanten hulp aangeboden. Het gaat om honderden mensen. De politie doet heel goed werk, maar ook het Veteranen Search Team en Signi zoekhonden zijn we enorm dankbaar.” 

Terwijl DeMooiRooiKrant met Judith belt, krijgt ze een telefoontje van de politie. Iedere keer weer slaat de spanning dan naar het hart, in de hoop dat pa gevonden is. Helaas ook dit keer geen resultaat, maar de politie gaf informatie over wanneer er verder gezocht gaat worden. Dat is dus vandaag. Met boten en honden wordt de Dommel in het natuurgebied tussen Liempde en Sint-Oedenrode weer uitgekamd. Komend weekend gaat Signi verder met zoekhonden om ook de bossen en weilanden verder te onderzoeken. 

Inmiddels hebben veel vrienden en familie van familie van Berkel geld gedoneerd aan stichting Signi. Zij zet vrijwilligers met zoekhonden in het hele land in bij zoekacties. Binnen enkele uren zijn ze op een plaats van bestemming. “Ze doen echt heel belangrijk werk”, weet Judith ondertussen uit ervaring. Ze refereert ook nog naar Slachtofferhulp. “Van alle kanten wordt hulp aangeboden. Ook van hen. Ze belden direct om met ons te praten. Dat voelde goed en het is ook belangrijk. Dit is namelijk zo’n onwerkelijke situatie. We kunnen het eigenlijk nog steeds niet bevatten. Het is een nachtmerrie”, sluit Judith af.  

Wilt u ook doneren aan stichting Signi? Klik hier >>>