Sinds begin december gaan alle cijfers weer omhoog
Sinds begin december gaan alle cijfers weer omhoog Bron: RIVM-Esri

Coronabesmettingen ook in Meierijstad weer fors omhoog

Roois nieuws

Sint-Oedenrode – Ook in Meierijstad gaat het aantal coronabesmettingen de laatste dagen, net als in de rest van het land, weer fors omhoog. Sinds donderdag 10 december steeg het aantal besmettingen per week naar 311, een week eerder was dat nog 233 en zeven dagen daarvoor waren er 170 besmettingen in een week. Daarmee komt het aantal besmettingen sinds 1 augustus uit op 2447. Verder meldde het RIVM vandaag twee sterfgevallen in Meierijstad en daarmee komt het aantal overledenen in wat de tweede golf is gaan heten in onze gemeente op elf. In totaal stierven in Meierijstad sinds het begin van de pandemie in maart 142 mensen waarvan bekend was dat ze besmet waren.

In de grafiek is te zien dat sinds het begin van december alle cijfers weer de verkeerde kant op gaan. Zowel de getallen die iets zeggen over het aantal besmettingen in een week, maar ook die van twee, drie en vier weken gaan weer stijl omhoog. Of de strenge maatregelen die sinds dinsdag gelden het tij kunnen keren is naar verwachting niet eerder dan vlak voor Kerstmis te zien.

Het RIVM maakt uitsluitend cijfers per gemeente bekend. Daarom is het niet mogelijk de cijfers van specifiek Sint-Oedenrode te benoemen.