default
default

Ondernemers: deel je wildste ideeën

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode - “Maar wel realistisch”, is Paul Hellings duidelijk. Hij houdt zich in het bestuur van Business-to-Business bezig met de bedrijventerreinen in Sint-Oedenrode. Nu gemeente Meierijstad een enquête heeft opgezet om te inventariseren wat de behoeften aan bouwgrond zijn de komende jaren, roept hij Rooise ondernemers op om te reageren.

Bedrijfsgronden in de gemeente zijn schaars. Ook is er weinig leegstand op de bedrijventerreinen, waardoor nieuwvestiging, verhuizing of uitbreiding van de bedrijfskavel niet zonder meer kan. Voor de ontwikkeling van nieuwe bedrijfsgrond is de gemeente gehouden aan afspraken in de regio en met de provincie. Zonder aantoonbare noodzaak en behoefte kunnen dan ook geen nieuwe bedrijfsgronden ontwikkeld worden voor lokale ondernemers in Schijndel, Sint-Oedenrode, Erp en Veghel. Als er nu geen aantoonbare behoefte in beeld gebracht wordt, is de kans groot dat de komende 5-10 jaar geen nieuwe bedrijfsgronden in genoemde kernen worden ontwikkeld. “Dit geeft aan hoe belangrijk het is om nu je plannen te delen. Hier staat 5 á 10 jaar, maar eigenlijk is het een 20-jaren plan, want als we nu niets laten horen, hoeven we over 10 jaar niet aan te kloppen en is er over 20 jaar geen invulling in Sint-Oedenrode, zoals we die misschien wel hadden gewild”, schetst Hellings een realistisch beeld. Hij weet als geen ander dat het lastig is om in de toekomst te kijken. Soms gaat groei sneller dan verwacht. Toch is het volgens hem belangrijk om te reageren. Vooral omdat hij weet dat er zo’n 40 á 45 Rooise bedrijven zijn die in die toekomst in Rooi willen uitbreiden. “Nu hebben we de kans! Het is nu of nooit. De enquête is anoniem en niemand pint je ergens op vast. Het is belangrijk voor het toekomstige ondernemersklimaat van Sint-Oedenrode”, onderbouwt de Rooienaar.

Om de behoefte aan bedrijfsgrond voor de komende jaren inzichtelijk te maken is een vragenlijst opgesteld die te vinden is op www.vraagmonitor.nl. De vragenlijst moet uiterlijk 5 januari 2021 zijn ingevuld. Inmiddels hebben 150 ondernemers de vragenlijst ingevuld en de gemeente hoopt dat er nog veel meer bijkomen. Hellings hoopt namens BtB Sint-Oedenrode dat zoveel mogelijk Rooise ondernemers meedoen. Wil je meer weten? Neem dan contact op met Paul Hellings