Deze promotiefoto maakten we twee weken geleden
Deze promotiefoto maakten we twee weken geleden Foto: Jeroen van de Sande

‘Samen 2020 wegblazen’ wordt afgeblazen

Evenementen Evenementen

Sint-Oedenrode – Toen Leuk da ge d’r band en DeMooRooiKrant enkele weken geleden met het idee kwamen om 2020 weg te blazen zagen de coronacijfers er nog vrij positief uit. Na de publicatie ging het aantal besmettingen weer stijgen. We zagen de bui dus al hangen en ja hoor… ineens was daar de coronawet. Het maken van muziek in groepen van meer dan vier personen werd verboden. Ai, dat maakt het evenement niet zoals de organisatie voor ogen had. Daarom is besloten om het tot nader orde uit te stellen. Want dat het ooit een keer door gaat, dat is zeker!

Onderstaande brief is naar alle muzikanten gegaan die zich hadden ingeschreven

Beste muzikanten,

Hartelijk dank voor het overweldigend enthousiasme na onze oproep om ‘Samen 2020 uit te blazen’. We hebben nu al ruim 200 inschrijvingen!

Het doet ons dan ook des te meer pijn dat we genoodzaakt zijn dit initiatief in de huidige vorm uit te stellen. Zoals een aantal weken eerder al aangegeven, zijn we afhankelijk van de geldende richtlijnen. Hoewel het er een aantal weken geleden nog veelbelovend uitzag, is de situatie inmiddels veranderd. Per dinsdag 1 december is de bestaande noodverordening (waarop we ons konden beroepen) komen te vervallen en vervangen door de “tijdelijke coronawet”. We hebben sindsdien diverse gesprekken met de gemeente gevoerd om te bepalen in welke vorm we ons initiatief toch konden organiseren. Het heeft ons doen inzien dat het oorspronkelijke idee nú niet kan plaatsvinden.

Uiteraard betreuren we dit ten zeerste, maar gezondheid is natuurlijk het allerbelangrijkst. Wanneer en in welke vorm we dit initiatief alsnog oppakken bepalen we op een later moment. We zullen iedereen die zich nu al had aangemeld op dat moment opnieuw benaderen. En voor iedereen die de 27ste vanuit thuis individueel of in groepjes van maximaal vier muzikanten toch muziek wil maken, vooral lekker doen!

Tenslotte, allen hartelijk bedankt voor jullie enthousiasme en inschrijvingen, heel fijne dagen en blijf gezond,

Denise Gevers, Jeroen van de Sande, Sander van de Ven, Vincent Termeer