Wethouder van Rooijen en Nelleke Zomer komen de verrassing zelf brengen. Ben is verguld!
Wethouder van Rooijen en Nelleke Zomer komen de verrassing zelf brengen. Ben is verguld! Foto: Jeroen van de Sande

Een verrassing voor vierhonderd vrijwilligers

Human Interest Human interest

Sint-Oedenrode – De maatschappij draait op vrijwilligers. Dat is een bekend gegeven en daar weten ze bij Welzijn de Meierij alles van. Daar hebben ze zo’n vierhonderd vrijwilligers die ze enorm waarderen. Deze week zijn ze allemaal verrast met een tas vol lekkers.

Ben Latijnhouwers woont aan de Frederikstraat in Sint-Oedenrode. Hij veert op van de bank wanneer wethouder Van Rooijen en Nelleke Zomer van Welzijn de Meierij aanbellen. Dat hij thuis is, is een gelukstreffer, want vaak is hij op pad om vrijwilligerswerk te doen. Als buurtbuschauffeur, maar ook helpt hij stichting Ommekaar, rijdt hij soms de bus van Odendael en zet hij zich in voor sociale alarmering. Een verrassing is voor hem wel op zijn plaats.

De wethouder loopt een middag mee om zijn betrokkenheid te tonen naar de vrijwilligers toe. Hij reikt namens Welzijn de Meierij de verrassingstas aan en dat doet Ben zichtbaar goed. Al doet hij het daar niet voor. “Vooral de sociale contacten vind ik fijn. Het voelt goed om mensen te helpen”, vertelt de Rooienaar die sinds vijf jaar met pensioen is. Daarna nam hij even drie maanden de tijd om te kijken hoe zijn leven invulling te geven. Dat is hem inmiddels meer dan goed gelukt. “De sociale alarmering vind ik het mooist om te doen. We komen bij de mensen thuis om te controleren of de polsbandjes nog werken waarmee ze kunnen alarmeren. Inmiddels heb ik een vaste groep mensen die ik een paar keer paar jaar spreek. Daar heb ik inmiddels een band mee. Door corona is het wat lastiger nu. Daarom begin ik komende week met een ronde te bellen.”

Welzijn de Meierij heeft veel disciplines waar ze vrijwilligers voor inzetten. Wil jij ook vrijwilligerswerk doen? Informeer dan bij de organisatie en wellicht zit er iets passends voor je tussen.