Beelden van Sjef de Leijer, Fred en Nico analyseren.
Beelden van Sjef de Leijer, Fred en Nico analyseren. Foto:

De avond van het Nederlandse lied

Historie Historie

Sint-Oedenrode - Weet je nog . . . . Op een donderdagavond in 1991 werd in café Oud Rooij de avond van het Nederlandse lied gehouden. Rooise artiesten zongen dertig jaar geleden hun favoriete lied. Sommigen werden wereldberoemd in Sint-Oedenrode.

Het publiek genoot van een medley van zuster Clivia, gezongen door de zusjes Van den Biggelaar, M’n roosje, m’n roosje door Suzanne van de Velde, en Sjef de Leijer met: ik hooouuu van Holland. Alles live met live begeleiding. 

Er werden die avond filmopnamen gemaakt. Omroep Meierij duikelde de film op. OM-programmamakers Theo van der Hagen en Jeanne Wouters besloten samen met toenmalig presentator Fred Versantvoort en toenmalige organisator Nico van de Wetering de film terug te kijken. Het werd een avondje vol oude beelden en herinneringen en commentaar van de twee mannen die na dertig jaar terugkijken op een geslaagd feest. 

Omroep Meierij zendt die terugblik en de oude beelden uit van 11 tot en met 16 december. De uitzending is elk uur na het nieuwsprogramma RondOM. De reportage komt ook op de website van Omroep Meierij en op YouTube.