Afbeelding
Foto: 112nieuwsonline.nl

Zoektocht naar Rooienaar na het weekend verder

112 112 berichten

Sint-Oedenrode / Liempde – Na een week van meer dan naarstig zoeken, is de vermiste Rooienaar Rob van Berkel nog steeds niet gevonden. Toen vrijdag de duisternis inviel, werd het zoeken wederom stopgezet. Na het weekend wordt de draad weer opgepakt. Dat is volgens de politie met de familie afgestemd.

Inmiddels is de 75-jarige man al acht dagen spoorloos. Zijn fiets werd gevonden in een natuurgebied tussen Rooi en Liempde. Het zoekgebied wat is bestreken door in totaal meer dan honderd mensen, meerdere politiehonden en ander materieel zoals een helikopter, is afgelopen week steeds verder uitgebreid. Zo voeren sonarboten ter hoogte van de Bobbenagelseweg – stroomopwaarts – tot aan Boxtel. Er is nog geen resultaat.

Rijkswaterstaat is inmiddels met een toch al geplande klus bezig om de Dommel en haar oevers gedeeltelijk vrij te maken van begroeiing. Dat kan helpen om uiteindelijk de man te vinden, maar omdat er totaal geen aanwijzingen zijn over wat er gebeurd kan zijn, blijft het speculeren waar Rob van Berkel is. Het is echter tot iedereen doorgedrongen dat de kans dat de Rooienaar levend wordt gevonden heel erg klein is.