De tas zit helemaal vol met tekeningen en verhalen, zo'n 300 stuks.
De tas zit helemaal vol met tekeningen en verhalen, zo'n 300 stuks. Foto: Jeroen van de Sande

Burgemeester krijgt volle tas met protesttekeningen

Woningbouw Woningbouw

Sint-Oedenrode – De kinderen van basisschool Eerschot krijgen de laatste weken een prima praktijkles democratie. Ze zijn het er niet mee eens dat de gemeente plannen heeft ontworpen voor noodwoningen op het grote speelveld achter hun schoolgebouw. Nu leren ze dat ze daar best tegenin mogen gaan. Dat doen ze dan ook, met honderden tekeningen en verhalen. Burgemeester Van Rooij, kwam ze donderdagochtend in ontvangst nemen.

Een burgemeester op bezoek, dat maak je niet zo vaak mee. De kinderen maakten dan ook van de mogelijkheid gebruik om andere vragen te stellen dan over de brandende kwestie. Toch begon daar het officiële moment wel mee. Een volle tas tekeningen werd overgedragen aan de burgemeester nadat eerst de zorgen werden uitgesproken. “Wij willen hier kunnen spelen en de mensen van de Van Duppenstraat moeten een mooi uitzicht houden”, las Xavi, één van de kinderen een verhaal van een schoolgenoot voor.
De gemeenteraad gaat nog voor het einde van het jaar beslissen waar in Sint-Oedenrode noodwoningen gebouwd gaan worden, oftewel ‘tijdelijke’ woningen, zoals Van Rooij ze liever noemt. Het grote speelveld achter basisschool Eerschot is een optie, maar blijkbaar is er nog een plek in Sint-Oedenrode op het oog. Niemand weet waar precies en dat maakt het extra spannend. Een actiegroep is al weken bezig om het noodwoningenplan in de wijk Eerschot tegen te houden. Ze merken binnenkort of het uiteindelijk resultaat oplevert. Ze hopen snel van wethouder Compagne te horen, die is onlangs bij hen op de koffie geweest.
De burgemeester nam de tijd om de vragen van de kinderen te beantwoorden, maar kwam zelf ook met een vraag op de proppen. “Als er mensen zijn die nergens kunnen wonen. Wat vind je daar van?” Xavi reageert ad rem; “Ja, dat vind ik wel zielig, maar kan dat dan niet ergens anders?”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding