Alex van den Brand wordt getest.
Alex van den Brand wordt getest. Foto: Jeroen van de Sande

De eerste sneltests zijn afgenomen

Gezondheid Gezondheid

Sint-Oedenrode – Vanochtend is de snelteststraat bij de Rabobank op bedrijventerrein de Kampen geopend. De eerste bedrijven maakten al gebruik van de mogelijkheid om personeel een test te laten ondergaan. Wanneer ook particulieren terecht kunnen, is nog niet bekend.

Alex van den Brand van Healthkompas is initiatiefnemer en liet zich als eerste testen door een van de kundige dames van Hestia, de samenwerkingspartner. Zij zijn gecertifieerd en nemen de testen af. Ze hebben de uitslag binnen een kwartier paraat. Er wordt getest op corona, of er antistoffen zijn en daarmee of een persoon wellicht al corona heeft gehad. De teststraat is van ’s ochtends half negen tot ’s middags half vijf geopend. “We kunnen makkelijk op en af schalen. Het ligt er aan hoe druk het is”, vertelt Van den Brand, die negatief werd getest, maar dat eigenlijk ook al wist.

Hij is de teststraat begonnen na contact met Hestia. “In eerste instantie was dat in maart/april van dit jaar. Ik zag er vanaf omdat ik niet aan corona wil verdienen, maar inmiddels is de situatie anders. Het draagt nu echt bij aan een meer werkbare situatie voor bedrijven en daar wil ik graag mijn nek voor uitsteken”, is hij duidelijk. Bedrijven zijn er bij gebaat dat personeel snel kan worden getest, zodat rap duidelijk is of ze kunnen werken, of wellicht besmet zijn en het virus niet kunnen verspreiden. Platform Ondernemend Meierijstad ondersteunt het initiatief dan ook van harte.

Aanmelden voor een test kan via deze link >>>

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding