De kleur van de gemeente Meierijstad wordt weer langzaam lichter
De kleur van de gemeente Meierijstad wordt weer langzaam lichter Bron: Esri-Nederland

Meierijstad kleurt weer langzaam lichter

Gezondheid Coronavirus

Sint-Oedenrode – Een zwaluw maakt nog geen zomer, maar de nieuwe coronabesmettingen in Meierijstad nemen al tien dagen in aantal af en dat geeft hoop. Per dag zijn er natuurlijk nog schommelingen in de getallen, maar de tendens was de afgelopen anderhalve week dalend. Helaas was vrijdag wel weer een sterfgeval te betreuren in de cijfers die het RIVM voor onze gemeente bekendmaakte. Cijfers die specifiek Sint-Oedenrode betreffen, maakt het Rijksinstituut niet bekend.

Ondanks dat het onmogelijk is om een voorspelling van het verdere verloop van het aantal besmettingen te doen, geeft een doorkijk op de korte termijn toch de hoop dat we nu op de top van de tweede golf zitten en deze misschien al wel achter ons hebben. Deze verwachting is gebaseerd op het aantal nieuwe besmettingen dat de afgelopen één, twee, drie en vier weken zijn geconstateerd. Eerder deze week toonde het cijfer dat de nieuwe besmettingen per week weergeeft een afvlakking, terwijl de cijfers over de afgelopen twee en drie weken langzamer stegen dan eerder. Inmiddels vertonen de cijfers over de afgelopen één, twee en drie weken een zichtbare daling. Het aantal besmettingen in de afgelopen vier weken, dat aan het begin van deze week nog steeg, vlakt inmiddels ook voorzichtig af en zal als de huidige trend, zoals die in onze gemeente waar is te nemen, aanhoudt ook binnen een aantal dagen naar verwachting gaan dalen.

Uit de cijfers blijkt dat de maatregelen die op dit moment van kracht zijn hun vruchten afwerpen. Laten we er daarom met zijn allen voor zorgen dat we de positieve tendens die we nu waarnemen ook vast kunnen houden. Houd daarom voldoende afstand tot elkaar en voorkom dat je ook de komende tijd met teveel mensen bij elkaar bent.

Op basis van het aantal besmettingen per dag is een dalende trend te zien