Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

Rooienaren kunnen profiteren van 1000 zonnepanelen op andermans dak

Roois nieuws

Sint-Oedenrode/SonEnergie realiseert binnenkort 1000 zonnepanelen op het dak van pluimveehouderij Renders aan de Brouwerskampweg. Ook inwoners uit Nijnsel en Sint-Oedenrode (iedereen met de postcode 5681, 5492 en 5491) kunnen hierin participeren. Zo kunt ook u duurzame energie opwekken, zonder dat er panelen op uw eigen dak liggen. Via de zogenaamde postcoderoosregeling krijgen deelnemers jaarlijks recht op de opbrengst van deze panelen. Dat wordt verrekend in de vorm van de teruggave van de energiebelasting. 

“Steeds meer inwoners realiseren zich dat zonne-energie niet alleen duurzaam is, maar ook een goede investering. Maar niet iedereen heeft een dak dat geschikt is voor de installatie van zonnepanelen. Bijvoorbeeld door een ongunstige ligging ten opzichte van de zon, door schaduw van bomen of misschien ligt het dak al vol panelen. Maar het kan ook zijn dat iemand het niet mooi vindt om zonnepanelen op het dak te hebben. Dan is deze manier ideaal!”, aldus Marianne Wagemans, voorzitter van SonEnergie.

Het principe van de postcoderoos houdt inwoners van dat alle postcodegebieden in de cirkel rondom de postcode van Renders (5691) kunnen deelnemen. Concreet betekent dit dat ook alle inwoners met de postcodes 5681, 5492 en 5491 kunnen deelnemen. Het gaat dus niet alleen om inwoners in Son en Breugel, maar ook een groot deel van Sint-Oedenrode valt hieronder

Informatieavond
SonEnergie houdt op 28 oktober 2020 tweede informatieavond in het Vestzaktheater. Tijdens deze avond wordt uitgelegd wat de postcoderoosregeling inhoudt, hoe de nieuwe hiervoor op te richten coöperatie Sonneroos 1 er uit zal zien en wat de participaties gaan kosten. Ook zal er in worden gegaan op het fenomeen coöperatie en het feit dat Sonneroos1 eigendom gaat zijn van burgers en niet van een commerciële partij. De eerste voorlichtingsavond op 14 oktober was een groot succes met direct al maar dan tien deelnemers die zich hebben ingeschreven. Wees er dus snel bij want op is op!

Aanmelden
Vanwege de Corona-maatregelen is het verplicht om vooraf aan te melden via aanmeldingSonneroos1@sonenergie.nl. Het aantal deelnemers in de zaal is beperkt. Bij grote interesse organiseren we extra avonden. Mensen met gezondheids- of verkoudheidsklachten dienen uiteraard thuis te blijven.

Digitale bijeenkomst
Met medewerking van Sonenbreugelverbindt, kan deze informatieavond ook via internet gevolgd worden via https://www.sonenbreugelverbindt.nl/web/son-en-breugel-tv/home.Ook via Youtube wordt de avond gestreamd en kunnen van thuis uit vragen worden ingediend die direct worden beantwoord. Kijk voor meer informatie op www.sonenergie.nl