Afbeelding
Foto: Jeroen vd Sande

Uit de oude doos: een warm welkom voor Rodi

Historie Historie

Sint-Oedenrode - MooiRooi bestaat tien jaar en dan is het leuk om zo nu en dan eens terug te blikken. Daar gaan we vandaag mee beginnen. Precies drie jaar geleden werd de dorpsmascotte Rodi gepresenteerd en gelanceerd. Op het Kerkplein werden tientallen kinderen helemaal gek toen hij tevoorschijn kwam. Lees hier het artikel dat toen is gepubliceerd!

Honderden mensen gaven afgelopen zaterdag de kersverse dorpsmascotte Roderick van Oeth (roepnaam Rodi) een warm welkom op het Kerkplein van Sint-Oedenrode. Rodi is de kersverse mascotte van Rooi en zijn entree belooft mooie tijden.

De afgelopen weken werd de spanning opgebouwd. Roderick van Oeth gaf alle basisschoolleerlingen van Sint-Oedenrode een bijzondere munt. Uiteraard waren de kinderen erg benieuwd van wie ze de munt hadden gekregen en dus kwam een grote hoeveelheid zaterdag zelf poolshoogte nemen. Uiteraard gewapend met de munt, want vanaf 14.30 uur konden de kinderen de munt bij deelnemende winkels en horeca in heel Sint-Oedenrode uitgeven.

Rodi is in het leven geroepen na een brainstormsessie van Natuurlijk! Sint-Oedenrode en betrokken partijen. Uit eigen zak is het nieuwe boegbeeld betaald, maar ook de Rabobank heeft een bijdrage gedaan. Tent- en zeilmakerij Sint-Oedenrode sponsorde de huif van de huifkar, het vaste vervoersmiddel van Rodi. De mascotte zal voortaan bij grote evenementen voorbij komen en is ook in te huren via het VVV. Daarnaast zal Rodi de hele zomer lang actief zijn bij Camping de Kienehoef en in het gelijknamige streekpark.

Zaterdag trok de mascotte er voor het eerst op uit. Acteurs van het zeer actieve Roois Theater gaven de presentatie extra jus. Ook wethouder Coby van der Pas heette Rodi van harte welkom. Moe maar voldaan trok Rodi weer naar zijn huisje in het streekpark. Binnenkort zal hij vast en zeker weer te zien zijn. De munten blijven in omloop. De organisatie komt binnenkort met meer informatie over hoe het muntensysteem gaat werken. Het is in ieder geval de bedoeling dat kinderen munten kunnen gaan sparen én uitgeven in Sint-Oedenrode. Kijk voor alle foto’s op www.mooirooi.nl.

Warm welkom voor Rodi

Afbeelding