Het startersnetwerk hield meerdere bijeenkomsten.
Het startersnetwerk hield meerdere bijeenkomsten. Foto: Jeroen van de Sande

Startende ondernemers krijgen een podium

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode / Meierijstad - Alle ondernemers zijn ooit gestart en weten wat voor turbulente periode dat was. Een tijd vol vraagtekens waarin je de hulp van ervaringsdeskundigen goed kon gebruiken. Ook een tijd waarin promotie extra belangrijk was. DeMooiRooiKrant slaat de handen ineen met Starterswerk Meierijstad. Deels om startende ondernemers een podium te bieden en deels om een helpende hand uit te steken.

Bij Startersnetwerk Meierijstad kun je terecht met allerlei vragen. Daarnaast worden starters uitgenodigd zich voor te stellen middels een column in DeMooiRooiKrant.

Het Starterswerk Meierijstad is een initiatief van gemeente Meierijstad, Rabobank en POM (Platform Ondernemend Meierijstad) en is gestart in januari 2019. Een van de coördinatoren is Lonneke van der Linde. “Het doel van Starterswerk Meierijstad is om het ondernemersklimaat zo goed mogelijk te maken in Meierijstad, zodat startende ondernemers in een warm bad terecht komen. De slogan ‘Samen weet je meer dan in je eentje’ verwijst naar de kennisdeling van ondernemers onderling, zowel van ervaren als onervaren ondernemers. Veel antwoorden zijn al gevonden door anderen, je hoeft niet alles alleen uit te zoeken. Dit geeft rust en bespaart kostbare tijd.”

Gemoedelijk maar wel serieus
Naast dat de ervaren ondernemers graag hun medewerking verlenen aan de nieuwkomers, werkt het ook andersom. “Op hun beurt kunnen de jonge mensen ook wat betekenen voor de wat oudere, zo ontstaat een mooie wisselwerking. De verbindingen onderling komen vaak makkelijk tot stand, de ervaring heeft ons geleerd dat het er gemoedelijk aan toe gaat, de drempel is erg laag om deel te nemen. Wat niet wegneemt dat het om serieus zakendoen gaat en het de bedoeling is dat kennis wordt overgedragen. Gedurende het jaar organiseren we een startersontbijt, workshops over bijvoorbeeld LinkedIn of social media in het algemeen. Naast deze gezamenlijke activiteiten behoort individuele begeleiding eveneens tot de mogelijkheden.”

Online Pitch Academy
Startersnetwerk Meierijstad heeft echt een te gek programma met Nathalie Mangelaars - de Pitch Queen - dat ze je nog dit jaar mogen aanbieden. Na de annulering van de fysieke bijeenkomst op 2 september kunnen ze een alternatief aanbieden waarbij ze verbinding kunnen houden met elkaar en je ook meteen je vaardigheden kan ontwikkelen. Nathalie heeft de kans geboden mee te draaien in de pilot van haar nieuwe Online Pitch Academy in november en december 2020. In dit online programma leer je pitchen! Door niemand minder dan Nathalie Mangelaars zelf verzorgd.

Voor meer informatie, aanmelden of het aanleveren van een column in DeMooiRooiKrant: neem contact op met Lonneke van der Linde via e-mail starters@pom.nl. Kijk ook op www.startersnetwerkmeierijstad.nl