Daan en Henk van der Vleuten nemen het certificaat in ontvangst.
Daan en Henk van der Vleuten nemen het certificaat in ontvangst.

Hygiëne naar een hoger niveau: UV-C verlichting

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode - 2020 Zal de geschiedenisboeken ingaan als hét jaar waarin (persoonlijke) hygiëne, en ons bewustzijn van bacteriën en virussen, verder naar de voorgrond treedt. Tal van bedrijven komen met oplossingen of innovaties op dit gebied, in onze branche is dit niet anders. Vaak wordt Van der Vleuten elektrotechniek met duurzaamheid in verband gebracht, maar ook hier kunnen zij hun steentje bijdragen. Vanaf afgelopen week zijn ze namelijk gecertificeerd partner van Signify (Philips) op het gebied van UV-C verlichting, waardoor ze als één van de eersten in Nederland bevoegd zijn mensen te informeren en te adviseren over UV-C toepassingen en deze te implementeren.

Hernieuwde interesse in UV-C verlichting
UV-C verlichting is niet nieuw, de bewezen effectiviteit tegen (schadelijke) virussen en bacteriën ook niet, maar de huidige pandemie leidt ertoe dat dit type verlichting actueler dan ooit is. Waar veel fabrikanten nog bezig zijn deze producten naar de markt te brengen, heeft Signify al dusdanig geïnvesteerd dat het al een behoorlijk compleet UV- productenportfolio kan aanbieden. In dit portfolio zitten producten met verschillende toepassingen, ofwel verschillende ‘reinigingsdoelen’. Denk hierbij aan oppervlakten (bureaus, stoelen, toetsenborden), lucht, en ook water. “Om tot een juiste toepassing te komen voor uw situatie is een duidelijke situatieschets nodig, waarna wij als gecertificeerd installateur een deskundig advies kunnen uitbrengen”, aldus Daan van der Vleuten namens het Nijnselse bedrijf.

Toepasbaarheid UV-C verlichting
UV-C verlichting heeft diverse toepassingen, met name in ruimten waar veel mensen komen of waar (veel) gebruik wordt gemaakt van diverse materialen. Denk hierbij aan vergaderzalen, wachtkamers, klaslokalen, maar ook in de horeca, waar dagelijks veel (verschillende) mensen aanwezig zijn. UV-C verlichting heeft als belangrijkste karakteristiek dat het bacteriën en virussen inactiveert, ofwel onschadelijk maakt. Deze karakteristiek brengt echter ook veiligheidsrisico’s met zich mee: rechtstreekse blootstelling aan UV-C straling is gevaarlijk, dit kan brandwonden en schade aan de ogen veroorzaken. Vandaar dat er een deskundig advies, ontwerp én installatie benodigd is. Hierdoor kan UV-C verlichting juist toegepast worden, zonder gevaar, met maximale effectiviteit tegen (schadelijke) bacteriën en virussen.

Advies, ontwerp en installatie op maat
Van der Vleuten: “Als gecertificeerd installateur van UV-C producten van Signify zijn wij úw aanspreekpunt voor een te realiseren UV-C verlichtingsinstallatie. Omdat elke toepassing maatwerk is, komen wij graag met u in contact over de mogelijkheden. Bent u na het lezen geïnteresseerd in de mogelijke toepassingen, of wilt u gewoon meer te weten komen over UV-C verlichting, neem dan contact met ons op!”


Afbeelding