Donna en Marianne (r) bij de overdracht van de sleutel.
Donna en Marianne (r) bij de overdracht van de sleutel.

Creatief Rooi nog even dicht

Cultuur Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode - Ze waren er bijna klaar voor. Op donderdag 5 november zouden ze de deur openzetten voor alle Rooise mensen. Helaas noodzaken de verscherpte Corona maatregelen de initiatiefnemers om pas op de plaats te maken en het goede voorbeeld te geven. Daarom blijven ze nog vier weken gesloten en starten ze op donderdag 19 november.

Maar het team werkt wel door aan het concept. De website www.creatiefrooi.org is inmiddels in de lucht en iedereen kan zich vanaf nu via die website aanmelden als Vriend van Creatief Rooi, als exposant of als gastheer/gastvrouw in het Ontmoetingscentrum.

Word je lid van Creatief Rooi, dan toon je je betrokkenheid bij het sociaal project. Bovendien geven ze je gelegenheid om je creatieve werken te tonen gedurende vier weken in het Centrum aan de Borchgrave. Je kunt er deelnemen aan groepsactiviteiten of je kunt gewoon gezellig een kopje koffie bij ze drinken en genieten van een mooie expositie van Rooise creatieve mensen.

Ben je zelf creatief en wil je graag eens je werken exposeren? Geef je dan op via de website als exposant. Je mag dan samen met vijf andere creatieve mensen vier weken lang je werken tonen in het Centrum. Je komt op de website te staan en in de nieuwsbrief. Ze beschrijven je achtergrond, je werken en plaatsen een mooie foto van een van je werken.
Vind je het leuk om een dagdeel als gastvrouw of heer te werken in het Centrum, dan ben je van harte welkom. Je heet de bezoekers welkom, vertelt over de exposanten en hun werken, zet een kopje koffie. Kortweg, je zorgt voor een gezellig samenzijn. Ook hiervoor kun je je opgeven via de website onder het kopje ‘vrijwilligers’.
En mocht je als bedrijf het mooie, sociale project willen sponsoren dan zijn zij daar heel blij mee, want als stichting zijn zij daarvan afhankelijk. Op de website bestaat de mogelijkheid om je onder ‘sponsoren’ hiervoor aan te melden. Als dank vermelden ze je bedrijf op de website en in het Ontmoetingscentrum.
Ontmoetingscentrum Creatief Rooi is voor alle Rooise mensen. Samen proberen ze Rooi nóg een stukje gezelliger te maken.