Deze meiden zijn terecht heel erg blij!
Deze meiden zijn terecht heel erg blij! Foto: Jos van Nunen

Eerste kampioen van het jaar, ook de laatste?

Sport Sport

Olland – Het zal de komende tijd een stuk stiller zijn op de Rooise sportvelden. Alleen de kinderen mogen het (kunst)gras op of de zalen in voor een training. Zo voelt iedereen de beperkingen. Vlak voor het in gaan daarvan vierden de meiden van Odisco E1 nog even snel een kampioensfeestje. Daarmee zijn ze de eerste kampioen van het jaar, maar misschien ook wel de laatste.

Mayra, Maud, Sam, Anne, Lieke, Dewy en Sanne werden woensdagavond verrast met een rondrit door het Ollandse dorp. Kinderchampagne ontbrak niet, ze kregen echte kampioensshirts aan en de platte kar was versierd. Het complete plaatje klopte en met veel gezang en gelach maakten de meiden het zelf compleet.
In de afgelopen buitencompetitie hebben de korfbalsters vijf wedstrijden gewonnen, van de vijf in totaal dus ze mogen zich ongeslagen kampioen noemen. Eigenlijk zou komende zaterdag nog een zesde wedstrijd volgen, maar we weten allemaal dat die niet door mag gaan. Gelukkig was het puntenaantal al dusdanig dat plek 1 met dikke stift ingevuld kon worden.
“Ik vind het super knap van ze, nadat het korfbal een tijd heeft stilgelegen, dat ze de draad weer hebben opgepakt en super enthousiast weer aan de slag zijn gegaan. Op de training, verzorgd door Rachel vd Moosdijk, Britt Avezaat en mijzelf, tonen alle meiden super veel inzet en hebben we ook veel plezier met elkaar. Het is mooi om te zien hoe goed deze meiden elkaar, zowel in het veld als daar buiten, kunnen vinden. Winnen doen ze echt samen!” laat begeleidster Anniek Huijberts enthousiast weten. Natuurlijk vinden ze het stuk voor stuk erg jammer dat er voorlopig geen wedstrijden zijn, maar het trainen in de zaal zien ze niet als een straf. Ook daar gaan ze er weer volop tegenaan.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding