Ruime en verdiende overwinning voor Ollandia

Olland - Trainer Mayk van Driel had na de matige voorstellingen van de afgelopen weken wat omzettingen gedaan in zijn team wat het voetbal zeer ten goede kwam. Door het weer beschikbaar zijn van Carlo Siemons na ruim 1 jaar blessureleed kon Rob van der Heijden doorschuiven naar het middenveld waar hij samen met Tom de Beer de controle moest bewaren. Dat deden ze goed.

Robert Erven had een plekje, hangend links, op het middenveld gekregen met een grote mate van vrijheid. Ollandia begon goed aan de wedstrijd, vanaf de eerst minuut werd er fel gevoetbald en was er veel meer rust en beter veldspel i.v.m voorgaande weken. Dit resulteerde al in de de beginfase in diverse kansen en kansjes. Ollandia was de bovenliggende partij waarbij het wel continue de focus moest blijven behouden op de uitvallen van Nederwetten. Dat de goal zou gaan vallen was zeker, maar wanneer? In de 16e minuut was er een grote kans voor Robert Erven die een prima voorzet van Stefan Erven bij de tweede paal nog hoog overschiet. Een paar minuten later opnieuw een mooie voorzet van Stefan, nu van de linkerkant, die nu door Robert voorlangs werd geschoten. Het waren allemaal voorbodes voor wat komen ging. Want in de 25e minuut was het wel raak; een uitstekende crosspass van Robert naar Stefan vanaf de middenlijn waarna Stefan zijn directe tegenstander uitspeelde, even wachtte tot Robert weer was aangesloten en de precies op maat gegeven voorzet werd met veel gevoel door Robert afgewerkt. Ollandia bleef scherp en geregeld druk zetten op de achterhoede van Nederwetten. Dit resulteerde in de 44e minuut in een fout van de laatste man van Nederwetten die de bal verloor aan Robert Erven die alleen op de keeper af kon gaan en de kans zeer beheerst afmaakte.
Na rust begon Ollandia wat slordig en gemakzuchtig aan de tweede helft wat gelukkig niet tot gevolg had dat Nederwetten de aansluitingstreffer maakte. Maar gaandeweg de tweede helft kreeg Ollandia weer volledige controle over de wedstrijd met geregeld gevaarlijke uitvallen en kansen. Zo was er voor Harm van Oirschot een tweetal prima kansen na goed voorbereidend werk van Jos Leenderts en Stefan Erven. Beide keren kreeg het schot niet de bekroning van een doelpunt wat Harm zeker wel gegund was. Ook het schot van Remco Voets had een beter lot verdiend maar de keeper wist de hard ingeschoten bal uit de bovenhoek te tikken. In de 75e minuut was het wel raak. Een vrije trap op 20 meter van het doel werd in een keer in de uiterste hoek geschoten door Rob van der Heijden, de keeper van Nederwetten kansloos latend. En 10 minuten later was het laatste woord aan uitblinker Robert Erven die een voorzet van Roel de Uiter met een prachtig lobje afmaakte, 0-4 eindstand.