De dames van Rooi staan bovenaan.
De dames van Rooi staan bovenaan. Foto:

MHC Rooi Dames 1 stelt koppositie veilig

Sint-Oedenrode - Afgelopen zondag stond voor MHC Rooi Dames 1 een thuiswedstrijd tegen Boxmeer op het programma. Hoewel de ongeslagen Rooise ploeg al enige weken koploper is worden zij door Boxmeer strak gevolgd met een achterstand van slechts drie punten. Om deze directe concurrent niet verder in te laten lopen was winnen voor Rooi deze zondag een noodzaak.

Met de overweldigende support van een groots online publiek gingen de dames zondag vurig van start. Uit diverse sterk aanvallende acties wist Rooi direct een aantal grote kansen te creëren. Echter wisten zij deze niet te benutten en bestond het behaalde rendement voornamelijk uit strafcorners. In de 15e minuut werd er één hiervan verzilverd. Het was Myrthe van den Heuvel die een rebound van de keeper scherp en bekeken in het linkerhoekje van de goal wist te prikken. Hoewel Rooi met en 1-0 voorsprong uiteraard geen genoegen nam leken zij toch enige grip op de wedstrijd te verliezen. Tijdens een korte verzwakking rook Boxmeer haar kans en maakten zij door middel van een slim lobje de stand gelijk. Wellicht vormde deze tegengoal voor de Rooise Dames een ‘wake-up-call’ want nog geen 5 minuten later wisten zij hun terechte voorsprong terug te veroveren. Dit maal was het Iris Touw die vanuit een strafcorner de keeper wist te passeren. Waar het duidelijk gefrustreerde Boxmeer zowel verbaal als fysiek onstuimig werd hield de Rooise ploeg het hoofd koel en speelden zij de wedstrijd volwassen uit. Al was hun spel deze wedstrijd verre van perfect, onder het mom van “ook slechte wedstrijden moet je binnenharken” verlieten zij het veld met opgeheven hoofd.