Sponsor Notaris Mr. Melissa van Rosmalen van SVN Notarissen en Marianne Bekkers tekenen de Stichtingsakte, onder toezicht van de bestuursleden Gerrie Lauwen en Mieke Huiskens.
Sponsor Notaris Mr. Melissa van Rosmalen van SVN Notarissen en Marianne Bekkers tekenen de Stichtingsakte, onder toezicht van de bestuursleden Gerrie Lauwen en Mieke Huiskens. Foto: Jos van Nunen

Nieuw in het dorp: Ontmoetingscentrum Creatief Rooi

Cultuur Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode - Creativiteit, waar zouden we zijn als dit niet bestond? Dan zou er niets nieuws, moois, slims en inspirerends bedacht worden. Creatieve mensen zijn bovendien zelfbewuster, meer ontspannen en positiever, omdat ze weten dat er altijd wel een oplossing te bedenken is.

Door: Caroline van der Linden

Al voor de coronatijd was Marianne Bekkers, samen met haar man Piet bezig met het bedenken van een oplossing voor de eenzaamheid onder de Rooise mensen. Ze besloten dit te doen samen met de vele creatieve mensen die ons dorp rijk is. Ogenschijnlijk een interessant idee, waar we graag iets meer over willen weten. We brengen daarom een bezoek, waar bij aankomst al direct haar zelfgemaakte creaties zichtbaar zijn. 

Marianne, inmiddels 75 jaar, voor veel mensen bekend van ’t vroegere winkeltje in secondhand kinderkleding ofwel ruilboetiek Marianne, vertelt me over haar idee: “VOLOP Meierijstad plaatste enige tijd terug een oproep in DeMooiRooiKrant om leegstaande panden op de Borchgrave een nieuwe, tijdelijke bestemming te geven. Omdat ik er al een paar keer langs gelopen was met de gedachte dat er iets mee moest gebeuren, stuurde ik mijn concept in. Het gaat om een non-profit ontmoetingscentrum waar Rooienaren die hobbymatig creatief bezig zijn, hun werken kunnen laten zien aan de Rooise mensen. Het is een ontmoetingsplaats waar je naast kijken naar creatieve werken, gewoon met elkaar een praatje kunt maken en op bepaalde tijden de makers zelf kunt spreken of aan het werk kunt zien, met als basis een plek voor mensen in ons dorp, die behoefte hebben aan contact. Ik weet dat dit bij velen speelt en zeker nu met het coronavirus. 

Het centrum moest vooral toegankelijk zijn. Hierdoor kwam ik op het idee een koppeling te maken met het creatieve deel. Als mensen naar iets moois kunnen komen kijken, zullen ze eerder binnen stappen om elkaar te ontmoeten. Het ontmoetingscentrum is een veilige hoge ruimte met voldoende ventilatie, waar mensen op afstand kunnen lopen of zitten. 

Lees het complete verhaal in DeMooiRooiKrant van deze week

Marianne Bekkers