Vv Nijnsel tankt zelfvertrouwen

Liempde / Nijnsel - Dat zou je afgelopen donderdagavond in Schijndel niet gezegd hebben maar er trad binnen een paar dagen een wonderlijk herstel in. Dit leidde tot een kostbare 0-1 winst in Liempde op een doorgaans taaie tegenstander, DVG. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Schijndel, met alle respect, wel een maatje groter is dan de gastheren van zondag maar Nijnsel kan zich in geen enkele wedstrijd vooraf rijk rekenen.

Het begin zag er ook nu niet goed uit voor de bezoekers. DVG trok meteen fel van leer en na het onderuit schoffelen van een Liempdenaar in de beruchte zestien legde de jonge en goed leidende scheidsrechter uit het sfeervolle Tilburg de bal meteen op de stip, hij stond er bovenop. De gretige penaltynemer schoot echter loeihard op de lat en dus bleef een vroege achterstand uit voor Nijnsel. Het bracht DVG nog niet echt van de wijs want de thuisploeg ging rustig door met aanvallen. De bezoekers stonden echter in tegenstelling tot de wedstrijd tegen Schijndel goed georganiseerd, al kwam er toch af en toe nog een hospitaalballetje uit de hoge geelblauwe hoed. Ook Youri Dortmans toonde zich opnieuw een betrouwbare sluitpost, al zal hij keeperstrainer Hans Vervoort vanavond nog bellen of er komende week extra getraind kan worden op geslaagde uittrappen door het midden.
Langzaam maar zeker onttrokken de bezoekers zich aan de druk van de thuisploeg en dat leverde een zogeheten 100% kans op voor spits Stefan Hulsen die echter de keeper op zijn weg trof. Een kleine tien minuten later een doelpunt voor DVG maar assistent-scheidsrechter Van Aarle had er vandaag opnieuw goed het oog in en stak resoluut zijn vlag in de lucht; offside. Niet veel later een oogstrelende aanval opgezet door Jelle de Louw die ook dit keer met vele lepe passjes strooide. Opnieuw wist de in stelling gebrachte Hulsen niet tot een succesvolle afronding te komen. Vijf minuten later een dot van een kans voor de goed opgekomen Rob Witlox die niet veel eerder nog op geel was getrakteerd. De keeper kreeg nog net zijn vingers achter de bal, weg kans. Net voor rust een venijnig schot van Rick van der Vleuten dat meer had verdiend. Mocht u denken waar is DVG gebleven? Wees gerust: ze zochten volop de aanval op maar deze getuigden niet altijd van de gewenste intelligentie. De ballenvanger achter de Nijnselse goalie werd vaker getest dan het doelnet. Na de thee twee verse backs bij de bezoekers onder wie Tom ten Broeke die met een hardnekkige blessure maar liefst negen maanden aan de kant had gestaan. De thuisclub startte opnieuw met een offensief maar Dortmans hield zijn doel keurig schoon, de organisatie voor hem moet hem vertrouwen hebben gegeven.
In de 76e minuut stoomde Ten Broeke op op links. Er werd hem niets in de weg gelegd, waarschijnlijk omdat hij negen maanden niet had gespeeld. Maar dat zal DVG nog lang heugen! Waar de Nijnselse voorwaartsen niet in slaagden, daar slaagde de linksback met vlag en wimpel: hij loste een verraderlijke schuiver die net buiten bereik van de vijandelijke keeper bleef en in de verre hoek verdween. Wat een euforie! Ook de drie Nijnsel supporters veerden op waarbij de oudste nog bijna geblesseerd raakte. Toen was het nog een kwartiertje billenknijpen. Dat laatste was niet nodig geweest als een van de counterkansen die ontstonden waren verzilverd maar ook deze gingen verloren. Met een zwaar bevochten overwinning lult daar na de wedstrijd meestal niemand meer over. Kostbare zege dus, veel goede aanvallen, goede organisatie en volop kansen gecreëerd.
En zo wachten we zondag op Den Eimert op Avanti waar we vorig seizoen maar liefst drie keer met minimaal verschil van verloren. De Schijndelaren begonnen matig maar de laatste twee wedstrijden behaalden zij de volle winst met maar liefst zeven gemaakte doelpunten en nul tegen. Kortom, deze ploeg is in vorm. Nijnsel is dus gewaarschuwd maar heeft ongetwijfeld weer het nodige zelfvertrouwen getankt.