Daniël Kosters, de jongste winnaar ooit.
Daniël Kosters, de jongste winnaar ooit. Foto:

Zilveren Klomp en Zilveren Effer toch uitgereikt

Regionieuws Regionieuws

Sint-Oedenrode – Ondanks het annuleren van de landelijke Klompenbeurs in Sint-Oedenrode zijn afgelopen vrijdag toch de prijzen uitgereikt voor de beste machinale en de beste handmatige klompenmaker. Daniël Kosters is de jongste klompenmaker ooit die er met de Zilveren Effer vandoor ging. Door ziekte kon de 22-jarige de prijs helaas niet in ontvangst nemen.

Dat wordt op een later tijdstip goedgemaakt. Wie wel een prijs in handen kreeg was Paul Nijhuis van Klompenfabriek Nijhuis uit Beltrum. Daar winnen ze eigenlijk ieder jaar de Zilveren Klomp. Een delegatie uit Sint-Oedenrode – onder aanvoering van voorzitter Luc van den Tillaart – stond op de stoep om de beste machinale klompenmaker van ons land te onderscheiden.

Op 25 september hadden de drie keurmeesters Wiljan van Vlerken, Clemens Reuvekamp en Ton Verheijen de taak om de ingezonden klompen te keuren. Zij zijn uiteindelijk tot dit oordeel gekomen. De Helden van Kien hoopt volgend jaar alle klompenmakers weer te kunnen verwelkomen op haar paviljoen. 

Afbeelding
De firma Nijhuis won wederom de Zilveren Klomp
Afbeelding