Afbeelding

Nijnsel maat(je) te klein

Sport Sport

Sint-Oedenrode / Schijndel - In een wat troosteloze ambiance vanwege de zich manifesterende herfst en het gemis aan publiek speelde Nijnsel donderdagavond in Schijndel zijn tweede, uitgestelde competitiewedstrijd. Tegenstander was Schijndel dat in de oefencampagne een goede indruk had achtergelaten. En het werd al snel duidelijk dat de gastheren deze vorm nog steeds hadden weten vast te houden en Nijnsel kon dan ook nauwelijks partij bieden. Het werd dan ook een kansloze 3-0 nederlaag en daar mochten de bezoekers nog niet eens over klagen. 

Schijndel had duidelijk meer vaardige spelers dan de bezoekers, daar valt weinig tegen in te brengen. Daar moet je dan als tegenstander de nodige inzet en slimheid tegenover zetten. Aan inzet en goede wil ontbrak het aanvankelijk ook niet maar Nijnsel had alle moeite om de bal in de ploeg te houden als dat bezit er al was. Lange ballen op de stropdas van een linksbuiten leggen is niet iedereen gegeven maar je mag op dit niveau toch wel verwachten dat een pass over pakweg tien meter lukt maar ook dat bleek vaak een brug te ver. En dan wordt de druk steeds groter. Schijndel viel op alle fronten aan en sneed vaak zoals de uitdrukking heet als een warm mes door de Nijnselse boter. Het vizier van meerdere spelers stond echter niet op scherp zodat veel ballen aanvankelijk over gingen of een prooi werden voor de goed keepende Youri Dortmans die veel ballen, meer dan hem lief was, op zich af zag komen. Of van de flanken of door het midden, de gastheren combineerden naar hartenlust, hielden het veld breed en er werd hen niet al te veel in de weg gelegd.
Het duurde echter tot de 25e minuut voordat de 1-0 viel. In tegenstelling tot het wedstrijdbeeld was het niet ten gevolge van een vloeiende aanval maar een fraai afstandsschot dat in de kruising zeilde, onhoudbaar voor de goalie. En zoals gezegd, Nijnsel kon daar nauwelijks iets tegenover stellen, te veel slordigheden, passes op een meter hoogte op een glad veld, daar ga je het niet mee redden. Dit leek ook de ruststand te worden maar daar dachten de gastheren anders over. Een soort scrimmage voor de goal met meer verdedigers dan aanvallers maar de bal verdween toch over de lijn: 2-0 en rust. Na de pauze enkele verse krachten aan Nijnsel kant. Sommigen hadden nog geen bal geraakt toen de 3-0 op het scorebord verscheen. Waar zou dat toe leiden? Uiteindelijk de eindstand. De gastheren namen wat gas terug, gingen te veel op de solotoer en/of misten de nodige kansen. Ze geloofden het wel een beetje, zondag weer een wedstrijd. Dit gaf Nijnsel wat meer lucht zonder ook maar in de verte aan een kanteling van de wedstrijd te denken. Er viel aan Nijnsel kant over de gehele wedstrijd één gevaarlijk moment te noteren en dat was een prima vrije trap van Jelle de Louw in de 75e minuut die de verkleumde keeper tot zijn opluchting op de lat uiteen zag spatten. Dat was ook meteen het laatste wapenfeit aan Nijnsel kant.
Schijndel is een ploeg die het ver gaat schoppen, tenminste aan de hand van deze wedstrijd waar zij dus op niet al te veel tegenstand stuitten. Nijnsel moet nu zijn wonden likken maar heeft daar niet al te veel tijd voor want zondag wacht het ‘uitgeruste’ DVG die haar eerste thuiswedstrijd afwerkt. Nijnsel zal uit een ander vaatje moeten tappen om zicht te hebben op een positief resultaat. Maar dat zullen de mannen zelf ook wel hebben begrepen. Schijndel was vandaag duidelijk een maat te groot maar de beperkte weerstand gaf te denken.