Eric van Aarle (l) draagt de mondkapjes over.
Eric van Aarle (l) draagt de mondkapjes over. Foto: Richard Koolmees

Voedselbank krijgt mondkapjes van Service Club Rooi

Zorg en Welzijn zorg en welzijn

Sint-Oedenrode - Corona blijft zorgen voor uitdagingen. De gevolgen van de uitbraak worden van meerdere kanten door veel mensen in de portemonnee gevoeld. Niet alleen zijn er nu veel gezinnen die minder of zelfs geen inkomen hebben, er zijn ook diverse onvoorziene kosten die er voorheen niet waren. Neem nu een simpel mondkapje. Het dragen ervan helpt bij het voorkomen van besmetting en het beperken van de pandemie. Maar als je al afhankelijk bent van de Voedselbank, dan zijn de extra kosten voor mondkapjes al snel te veel.

Bij het begin van de uitbraak heeft Service Club Rooi (SCR) zich al ten doel gesteld de Voedselbank extra te ondersteunen. “Nu de regering ons allemaal het dringende advies geeft om gebruik te maken van mondkapjes in de publieke ruimte, zijn we blij dat we de Voedselbank en de klanten van de Voedselbank praktisch kunnen helpen”, laat een woordvoerder van SCR weten.

Namens SCR heeft Erik van Aarle 120 wasbare, dus herbruikbare, mondkapjes overhandigd. Genoeg om twee mondkapjes per Roois gezinslid mee te geven bij het voedselpakket. Deze week heeft de Voedselbank ze al mee gegeven aan de gezinnen.

Service Club Rooi heeft ook oog voor andere maatschappelijke initiatieven. Wilt u hierover meer weten? Of heeft u een initiatief waaraan SCR mogelijk kan bijdragen, kijk dan op www.serviceclubrooi.nl of www.facebook.com/serviceclubrooi/ voor meer informatie.