De kaft van Het verdriet van Brabant
De kaft van Het verdriet van Brabant

Correspondent MooiRooi met verhaal in ‘Het verdriet van Brabant’

Religie Religie

Sint-Oedenrode – Onlangs verscheen het boek ‘Het verdriet van Brabant’. Het gaat over de sores die het coronavirus verspreidde over deze provincie en is een idee van bisschop De Korte van Bisdom Den Bosch. Het boek gaat over het verdriet van religieuzen in hun dubbele rol van slachtoffer en trooster. Een verhaal van Caroline van der Linden, correspondent van DeMooiRooiKrant, heeft een plek gekregen in het boek.

Het betreft een groot en intens interview met pastoor Robert van Aken net na de piek van de coronacrisis in Rooi. Na publicatie in DeMooiRooiKrant kreeg Leo Fijen het onder ogen. Hij is samensteller van ‘Het verdriet van Brabant’ en wilde het verhaal uit Sint-Oedenrode graag in het boek hebben. “Het is werkelijk prachtig en het past perfect in deze uitgave”, geeft Fijen Van der Linden een compliment. In het boek staan verder twaalf brieven met bemoedigingen van de bisschop. Hij stuurde ze rond naar gelovigen in het bisdom om een hart onder de riem te steken. De brieven worden afgewisseld met columns en interviews van voornamelijk Fijen. Hij sprak met onder andere met priesters en met voormalig Commissaris van de Koning, Wim van de Donk.

Te koop
‘Het verdriet van Brabant’ kost €24,95 en is op inschrijving te koop via DeMooiRooiKrant. Wanneer u een boek bestelt, kan het worden gesigneerd door de Bisschop zelf. Heeft u interesse in het boek? Stuur dan een mail naar redactie@demooirooikrant.nl. Geef ook aan als u het boek gesigneerd wilt hebben!