Jan Kemps, hoofdcoach dames 1
Jan Kemps, hoofdcoach dames 1 Foto: Jeroen van de Sande

MHC Sint-Oedenrode blijft winnen

Sint-Oedenrode - Afgelopen zondag stond Goirle op het programma voor MHC Sint-Oedenrode dames 1. Goirle is een tegenstander die al veel seizoenen op het Rooise wedstrijdprogramma staat. En de geschiedenis leert dat de wedstrijden in Goirle vaak lastig en taai zijn voor de Rooise dames. Daarbij kwam ook nog dat er geen publiek was toegestaan door de Coronamaatregelen. Om die reden konden we niet rekenen op onze twaalfde man. De Rooise dames moesten de positieve energie nu echt uit zichzelf halen.

De Rooise dames vlogen uit de startblokken en in het eerste kwart zijn er ook verschillende kansen de revue gepasseerd. Helaas zonder resultaat. In het tweede kwart was het Dieke Gordijn die haar zevenmijlslaarzen aantrok en een actie naar voren maakte. Ze geeft de bal af op Myrthe van den Heuvel die de bal subtiel in de goal tikt. De 0-1 is een hiermee een feit. Nu Dieke haar snelheidslaarzen heeft gevonden maakt ze er nogmaals gebruik van. Ze stoomt weer op volle snelheid naar voren en houdt goed overzicht in de cirkel. Ze geeft een assist op Floor Aalders en zij werkt de bal langs de keeper. Voor de trouwe lezers, Floor Aalders is geen nieuweling in het team. Ze is in de hockeywereld bekender onder haar bijnaam: Skaley. Met een mooie voorsprong van 0-2 gaan de Rooise dames de rust in.

Na rust is het Floor Rooijakkers die zich vanuit achteren meldt in de cirkel van Goirle. Ze weet een schot te lossen tussen de palen. Helaas weet de keeper van Goirle dit schot te blokken. Wat de keeper nalaat is de bal goed te verwerken, want daar duikt onze geslepen spits Tessa van Casteren op. Die weet de bal te onderscheppen en af te ronden. Helaas was het moraal van Goirle nog niet gebroken. Zij weten uit een strafcorner de 1-3 te maken. Dit is nog geen reden voor paniek, maar het zou wel fijn zijn om de marge te vergroten in Roois voordeel in het vierde kwart. Zo gezegd, zo gedaan. Uit een strafcorner weet Corinne Rijkers de bal tussen de benen van de keepster te spelen. Met de stand van 1-4 wordt de wedstrijd afgesloten.

Met het pakken van deze drie punten en het feit dat de directe concurrent punten morst, wordt de koppositie op dit moment bekleedt door de Rooise dames. Volgende week is het weer zaak om drie punten af te troggelen tegen Boxmeer.